PFL 3: Porazi favoriziranih Jake Shieldsa, Abubakara Nurmagomedova i braće Villefort (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.07.2018 18:40h Autor:

Cooper vs. Shields

Jučerašnjim borbama u velteru i srednjoj kategoriji, završeno je prvo kolo PFL turnira u svih šest divizija te znamo koji su borci prvom borbom došli najbliže osvajanju milijun dolara. Jučerašnja je manifestacija donijela i prva velika iznenađenja, odnosno poraze Jake Shieldsa i Abubakara Nurmagomedova.

Rijetko kada možemo vidjeti da jedan sin osveti poraz oca u MMA borbi, ali upravo to se dogodilo u glavnoj borbi PFL 3 eventa, gdje je Jake Shields poražen od Raya Coopera III. Shields je “originalnog” Raya Coopera savladao sada već davne 2004. godine, kada je slavio prekidom gušenjem. Nažalost po njega, nije uspio savladati i sina, odnosno mlađi Cooper ga je brutalno nokautirao.

Sve se dogodilo u drugoj rundi, kada je Cooper pogodio pravu bombu, kojom je Shieldsa poslao na spavanje, a sebi osigurao pet bodova na otvaranju turnira i automatski status jednog od favorita. Naravno, zbog toga što je savladao dosadašnjeg glavnog kandidata za milijun dolara.

Još jedan favorizirani borac doživio je poraz, a to je Abubakar Nurmagomedov, kojeg je savladao Pavlo Kusch, gušenjem u drugoj rundi, a sve je otvorio odličnim udarcem. Mlađi Nurmagomedov zbog ovog je turnira odustao od dolaska u UFC, no čini se kako mu to možda i nije bila najpametnija odluka.


John Howard još je jedan borac koji je upisao pobjedu prekidom i to protiv jednog drugog bivšeg UFC borca, Gasana Umalatova.

Vjerojatno najljepši nokaut eventa, pokraj onog iz glavne borbe, pripada submission majstoru Joau Zeferinu, koji je Paula Bradleya riješio njegovim oružjem i to u prvoj rundi, što mu donosi šest bodova na ljestvici veltera.


Krasan nokaut pripada i 39-godišnjem Louisu Tayloru, koji je prezentirao kandidaturu za napad na mjesto pobjednika srednje kategorije.

Još jedan impresivan nastup bio je onaj Abusa Magomedova, bivšeg člana FFC-a, koji dolaze iz UFD dvorane, gdje trenira s Robertom Soldićem. On je savladao jednog bivšeg FFC “main eventera”, Danilla Villeforta, brutalnim nokautom u prvoj rundi.

Već smo pisali kako je pobjedu prekidom u drugoj rundi ostvario Bojan Veličković, koji je time samo dao poticaj ostalim velterašima da krenu po prekide i to se dogodilo. Osim spomenutog Zeferina, turnir sa šest bodova otvara i Magomed Magomedkerimov, a tu je i Ray Cooper. Pobjedu odlukom ostvario je bivši UFC borac, Rick Story, koji tako turnir otvara s tri boda. On je savladao Yuria Villeforta. Što se tiče srednje kategorije, tri borca otvaraju turnir s tri boda, a to su Shamil Gamzatov, Bruno Santos i Rex Harris.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI