PFL 2: Novi festival atraktivnih prekida, pobjede Willa Brooksa, Vinnya Magalhaesa i Seana O’Connella!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.06.2018 11:38h Autor:

PFL 2

Profesional Fighters League promocija odradila je svoj drugi event u turnirskom formatu održavanja, kojim su još jednom potvrdili kako su napravili sjajan potez uvođenjem svojih vlastitih pravila. Ponovno je program bio prepun borbi gdje su svi sudionici težili pobjedi što bržim prekidom, a nastupio je i podosta velik broj poznatih MMA imena.

Ovog puta su na rasporedu bile borbe lake i poluteške kategorije, što znači da su preostali velter i srednja, čije se prvo kolo održava za tri tjedna. Održano je 12 borbi i jedna revijalna, a samo tri okršaja dočekala su sudačku odluku. Ostalo je sve završilo prekidom, budući da taj način pobjede u turnirskom sistemu donosi više bodova. Više o samom načinu bodovanja možete pronaći u gore podijeljenom linku s izvještajem prvog eventa.

Glavna borba ovog je puta pripala borcima lake kategorije, odnosno bivšem Bellator prvaku Willu Brooksu i bivšeg WSOF izazivaču, Luizu Firminu. I bila je to laka pobjeda Brooksa, no ona je došla tek sudačkom odlukom nakon tri runde, čime on u turnir starta s tri osvojena boda. Unatoč pobjedi, bez bodova će startati Efrain Escudero, budući da je za borbu protiv Jasona Higha pao na vaganju. Također, iza pobjede ostati će kontroverze, budući da je njegov kut doviknuo sucu kako je High tapkao, a ovaj je to uzeo u obzir i prekinuo borbu, iako sam to nije vidio. High je na kraju borbe tvrdio da nije te se nada ponovljenoj borbi u kojoj bi mogao doći do prilike osvojiti bodove.

S najviše bodova prvo kolo lake kategorije starta Robert Watley, koji je prekidom u drugoj rundi savladao poznatog veterana Thiaga Tavaresa, no niti on još ne treba biti siguran u svoje bodove. Naime, početkom druge runde Watley je pogodio Tavaresa u međunožje te je ovom dano pet minuta za oporavak. On nakon tog vremena nije bio sposoban nastaviti te su svi očekivali kako će sudac Keith Peterson označiti “no contest”, no on je proglasio Watleya pobjednikom prekidom, a Brazilac je već najavio kako će podnijeti prigovor na odluku. S četiri boda u turnir ulazi Brian Foster, koji je koljenom u trećoj rundi nokautirao Ramseya Nijema, dok su pobjede odlukom, vrijedne tri boda, ostvarili Natan Schulte i Islam Mamedov.

Još zanimljivije bilo je kod poluteškaša, gdje je svih šest borbi završilo prekidom, što u podosta velike problema baca poražene borce, koji će sada morati dati sve od sebe da borbe drugog kola završe u prvoj rundi. Ovog puta su pobjedu u prvoj rundi, što znači šest bodova, ostvarili Vinny Magalhaes i Maxim Grishin. Poznati brazilski BJJ majstor je Jamiea Abdullaha ugušio u prvoj rundi, dok je opaki Rus u jednakom vremenu savladao Jasona Butchera, koji je morao predati zbog ozljede noge.

Fanove je jako razveselila pobjeda Seana O’Connella, koji je u drugoj rundi nokautirao Ronnya Markesa za pet bodova, a pobjede u trećoj, vrijedne četiri boda, ostvarili su Brendan Halsey, Rakin Cleveland i Dan Spohn. Kako izgledaju tablice nakon prvog kola, možete pogledati na slici ispod teksta.

Osim turnirskih borbi, svoj MMA debi odradila je bivša zlatna judo olimpijka, Kayla Harrison, koja je polugom na ruci savladala Brittney Elkin. Za to joj je bilo potrebno nešto više od tri minute.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI