PFL 10: Završeno PFL doigravanje, poznati finalisti u velter i srednjoj kategoriji

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.10.2018 15:46h Autor:

Sadibou Sy i Abus Magomedov

Četvrtfinalnim i polufinalnim borbama srednje i velter kategorije, završen je prvi dio doigravanja PFL-ove prve sezone, nakon čega imamo finaliste u svih šest kategorija. Onima koji su već ranije osigurali mjesto u finalu se sada pridružuju Ray Cooper III, Magomed Magomedkerimov, Louis Taylor i Abus Magomedov.

Četvrtfinale velter kategorije otvoreno je borbom Bojana Veličkovića i Abubakara Nurmagomedova i bio je to vrlo zanimljiv i izjednačen okršaj. Nurmagomedov je startao bolje te je uzeo prvu rundu na račun hrvanja i rušenje, dok se Veličković probudio u drugoj te je odradio niz sjajnih stvari, koji su mu donijeli rundu. Na kraju je bilo 1:1 te je zbog bolje prve runde u polufinale trebao otići Nurmagomedov, ali se tijekom borbe ozlijedio i srpski borac otišao je u daljnju rundu. Tamo ga je čekala borba protiv Magomeda Magomedkerimova, koji je čistom sudačkom odlukom nakon dvije runde savladao Pavla Kuscha.

Drugi dio velteraškog ždrijeba donio je novu pobjedu Raya Coopera III nad Jakeom Shieldsom. Nakon što je 25-godišnji borac s Havaja na PFL 3 eventu slavio nokautom u drugoj, ovog puta je bivšeg Strikeforce prvaka završio već u prvoj rundi. U polufinalu je njega čekao Handesson Ferreira koji je upisao pobjedu nad Rickom Storyem, nakon ozljede američkog borca. U pitanju je lom ruke koji je Story prijavio sucu, a ovaj je tada borbu prekinuo.

Magomedkerimov i Veličković već su se susreli u kolovozu, na PFL 6 eventu i tada je ruski borac slavio sudačkom odlukom nakon tri runde. Ovog puta su obojica već imali odrađene po dvije, a čini se kako je Veličković ipak ušao u umorniji u ovaj duel. Hrvačka dominacija Magomedkerimova, viđena u prvoj rundi, ga je još više umorila te Dagestanac u drugoj rundi pronalazi udarac kojim postaje prvi borac koji je pobijedio Bojana prekidom, čime je osigurao mjesto u finalu 31. prosinca. Tamo će mu se pridružiti Ray Cooper III, koji je i svoju drugu borcu završio prekidom u prvoj rundi. On je završio Handessona Ferreiru, borca s kojim se susreo prije godinu dana te je tada Brazilac slavio sudačkom odlukom. Ipak, Cooper je nevjerojatno napredovao, a najbolja potvrda za to je mjesto u finalu s četiri nokauta u nizu.

View this post on Instagram

The Welterweight Bracket is 🔒 and the dash for the 💰 culminates on #NYE in #NYC! #PFLChampionship @hulutheatermsg

A post shared by PFLmma (@pflmma) on

Srednju kategoriju otvorila je borba Louisa Taylora i Rexa Harrisa, u kojem je bolji bio 39-godišnji Taylor, tako potvrdivši svoje mjesto drugog nositelja. Njemu se u polufinalu pridružio John Howard, koji je kao autsajder uspio savladati nekad najvećeg američkog MMA potencijala, Eddiea Gordona. S druge strane ždrijeba, također sudačkim odlukama su svoja mjesta u finalu osigurali Abus Magomedov, savladavši Gasana Umalatova i Sadibou Sy, koji je bio bolji od Bruna Santosa.

Prvo polufinale do 84 kilograma odradili su Taylor i Howard, a borba je na kraju ponudila pravu dramu, no ona se nije odvila u kavezu. Taylor je bio bolji borac kroz pune dvije runde, no u posljednjim trenucima druge, nenamjerno je pogodio ilegalno koljeno u Howardovu bradu i ovaj je završio na podu. Uslijedilo je pregledavanje liječnika, kojima je Howard govorio kako nije u stanju nastaviti. Publika je to prepoznala kao pokušaj glume te su ga “nagradili” pogrdnim hukanjem s tribina, budući da su očekivali diskvalifikaciju Taylora, kojom bi Howard otišao u finale. Ipak, altetska komisija odlučila se na zanimljiv potez. Budući da je do situacije u kojoj borac ne može nastaviti borbu došlo nenamjernim udarcem, pobjednika je trebala odlučiti tehnička odluka, odnosno stanje na sudačkim karticama do trenutka prekida. Pošto je bilo odrađeno više od 65% borbe, to se pravilo može iskoristiti te je Taylor, koji je ranije već gotovo ljutito napustio kavez, ipak pobijedio te je tako izborio finale.

U finalu će ga čekati Abus Magomedov, član UFD gyma iz Düsseldorfa, kojeg možda pamtite i iz FFC-a, gdje je savladao Ivicu Truščeka. Ovaj njemačko-ruski borac je problema protiv Sadibou Sya imao samo u prvoj rundi, dok je druge dvije dominirao u potrazi za prekidom. Snaga volje Sya je to spriječila, no ništa nije moglo spriječiti fenomenalnog Magomedova, koji je tako našao svoje mjesto u borbi za milijun dolara.

Prvoj sezoni PFL-a ostao je tako još samo finalni event, na kojem će se održati šest finalnih borbi uz ogroman ulog. Pobjedniku svake pripasti će milijun dolara, a poraženom čak pet puta manja svota.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI