Pearl Gonzalez protiv Vanesse Porto za naslov nove Invicta prvakinje muha kategorije

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 10:47h Autor:

Pearl Gonzalez vs. Vanessa Porto

Invicta promocija je najavila svoj prvi event za 2019. godinu i to za 15. veljače. Predvodi ga borba za novu prvakinju muha kategorije, između Pearl Gonzalez i Vanesse Porto.

Za Pearl Gonzalez, trenutno vjerojatno najveću zvijezdu u toj promociji, se znalo kako postoje dvije opcije. Jedna je bila povratak u UFC, a druga je napad na upražnjenu titulu muha kategorije. Odluka je pala na ovo drugo te će ova, iz očitih razloga, ljubimica publike imati priliku osvojiti svoj prvi veliki pojas.

On je ostao upražnjen nakon što je Invictu napustila Jennifer Maia, koja je prešla u UFC, a ovih dana se našla u medijima nakon prihvaćene USADA suspenzije u trajanju od šest mjeseci. Svoju novu vlasnicu dobiti će 15. veljače.

Pearl Gonzalez je u UFC-u odradila dvije borbe te je u obje poražena, nakon čega je poslana na dodatno kaljenje u Invictu. Tamo je ova djevojka došla do povećanja broja fanova te do tri pobjede, koje su je uostalom dovele u priliku napasti ovu titulu. Ova 32-godišnjakinja u karijeri je na devet pobjeda i tri poraza.

Njenoj protivnici ovo će biti treći napad na Invicta titulu. Prvi datira još iz sada već davne 2013. godine, kada je bolja od nje bila Barb Honchak, dok je protiv spomenute Maie izgubila 2016. godine, u borbi za privremenu titulu. Ova iskusna 34-godišnjakinja u karijeri ima već 20 pobjeda i osam poraza te je trenutno u nizu od dva trijumfa. Čak 15 od tih 20 pobjeda upisala je prekidom.

Osim ove borbe, Invicta pokreće mali turnir za poziciju prve izazivačice, čija će se polufinala održava na ovom eventu. Milana Dudieva boriti će se protiv Brogan Walker-Sanchez, dok će DeAnna Bennett svoje mjesto u finalu tražiti protiv Mirande Maverick.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI