Pavelich: Želim Reljića, a san mi je dovesti MFC u Hrvatsku

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.11.2011 22:13h Autor:

Mark Pavelich

Kanadska MMA organizacija Maximum Fighting Championship, kojoj je na čelu kanadski Hrvat Mark Pavelich, u intervjuu je otkrio kako bi vrlo radio htio u svoju organizaciju dovesti Gorana Reljića, ali i kako mu je san organizirati jednu priredbu u Hrvatskoj.

MFC je najveća MMA organizacija u Kanadi, a osnovana je prije deset godina. Nama je posebno zanimljiva s obzirom da joj je predsjednik osoba koja često ističe svoje hrvatske korijene – Mark Pavelich.

U razgovoru za portal croatiansports.com Pavelich je otkrio neke detalje o svojoj organizaciji, ali je isto tako i otkrio neke svoje želje vezane uz hrvatske borce.

“Organizacija MFC-a u Hrvatskoj bilo bi ostvarenje snova. Znam da se u toj regiji organizira mnogo kvalitetnih borilačkih priredbi, ali one ipak nisu na razini kao što je MFC. Kao vrlo ponosnom Hrvatu organizacija priredbe u Hrvatskoj bilo bi zaista nešto posebno”, rekao je Pavelich dodavši da tijekom 2012. godine planira organizirati šesto do osam priredbi, a po prvi puta bi se jedna trebala održati i na tlu SAD-a.

“MFC je trenutno nedvojbeno MMA organizacija broj jedan u Kanadi, a kada bi se gledala cijela Sjeverna Amerika, rekao bih da smo treći. Kada bismo organizirali priredbu u Hrvatsku, vjerujem da bismo vrlo brzo postali iznimno značajna sila i u Europi.”

Pavelich je otkrio i da bi vrlo rado u svojoj organizaciji vidio bivšeg hrvatskog predstavnika u UFC-u Gorana Reljića. “Zaista bih želio da se Reljić “opameti” i dođe u MFC. On bi se trebao boriti u srednjoj kategoriji i to sam mu već nekoliko puta rekao. Vjerujem da bi u toj kategoriji bio zvijezda, bio bi velika prijetnja svakome.”

Neizbježna tema kad su u pitanju hrvatski borci je komentar na situaciju Cro Copa. “Žap mi je što to moram reći o legendi poput Mirka, no on se trebao prestati boriti prije svog zadnjeg meča. Nije mi jasno zašto svi borci žele odraditi još onaj jedan meč, a onda je prekasno. Trebao se umiroviti pobjedom nad Pat Barryjem.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI