Pat Barry progovorio o najteže dvije godine: Ovisnost, incidenti, prekid i povratak na pravi put

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 08.08.2017 18:37h Autor:

Pat Barry i Rose Namajunas

Gostujući u MMA Houru, Pat Barry je ispričao sve o problemima kroz koje je prolazio u protekle dvije godine, a koje je uzrokovala ovisnost o alkoholu i tabletama.

38-godišnji Barry je već preko dvije i pol godine bez nastupa u profesionalnoj borbi. Posljednji mu je bio u siječnju 2015. godine, kada je došao do pobjede na eventu Legacy Kickboxinga, a ovih je dana napokon ugovorio novu borbu. Borit će se protiv dvije godine starijeg Erica Prindlea u kickboxing meču s MMA rukavicama. Tim putem mu se obratio Ariel Helwani, a umjesto najave povratka je dobio nešto puno više. Pat Barry otvorio je dušu te je ispričao što se s njim događalo kroz pune dvije godine. Barry je priznao kako je bio ovisan o alkoholu i tabletama.

“Sam sebi nisam htio priznati kako sam ovisnik. Bile su to pilule koje mi je prepisao liječnik, jako puno pilula koje sam konzumirao zajedno s whiskeyem. Ne stigneš se ni snaći, a već ih mjesecima uzimaš u nevjerojatno velikom broju. I to onda krene negativno utjecati na međuljudske odnose, na karijere i jednostavno na život. Uzimao sam sve, whiskey, painkillere, Adderall, jako puno toga. Kada sam počeo mi se činilo kao mala stvar i nikada nisam vidio problem u tome dok nije postao prekasno. Odjednom sam imao prazne boce whiskeya po cijelom stanu, živio sam jako loše, jeo sam jako loše i nisam nikako mogao dobro trenirati. Uostalom, zbog svega toga i izgledam starije nego što zapravo jesam. Na kraju sam počeo krvariti iz stražnjice kada sam odlazio na WC. Pune dvije godine se to događalo”, rekao je Barry nešto o najtežem razdoblju svog života.

Kroz sve to je prolazila njegova zaručnica Rose Namajunas, sve dok nije odlučila iseliti iz njihovog zajedničkog stana. To je razlog zašto on nije bio u njenom kutu tijekom UFC 201 borbe protiv Karoline Kowalkiewicz, koju je Rose izgubila. U tom trenutku je odlučio početi raditi na sebi, no već prije toga nakupilo se nekoliko incidenata o kojima je također progovorio. Jedan od tih je posebno zanimljiv i zapravo je bio kap koja je prelila čašu.

Naime, Barrya je Brock Lesnar angažirao kao sparing partnera tijekom kampa za UFC 200 nastup protiv Marka Hunta. Tijekom jedne slobodne večeri je otišao u bar, gdje se napio i upao u fizički sukob s jednim čovjek. Nakon toga je uhićen, budući da je pokušao pobjeći. Lesnar mu je tada rekao da “odjebe” te ga je izbacio iz kampa, a negdje tih dana ga je Rose napustila.

Priznao je kako već godinu dana pokušava u potpunosti vratiti svoj život na pravi put, a prvi je korak uspio, budući da se Rose vratila. I ona je također došla pred kamere, izjavila kako ga voli te kako vjeruje da je on dobra osoba. Ipak, Pat si još uvijek nije oprostio neke svoje postupke, za koje vjeruje da su usporile njenu karijeru. Uvjeren je kako bi ona možda već bila UFC prvakinja da nije bilo problema koje im je oboma stvarao.

“Svaki njen nastup koji nije izgledao dobro, to je bila moja krivica. Svaka izjava ili bilo kako sudjelovanje u medijima, gdje vam nije izgledala dobro, za sve sam to bio samo ja kriv”, izjavio je.

Nadamo se kako su Rose i Pat pronašli pravi način života te da će to pozitivno djelovati na obje njihove karijere. Uostalom, Rose bi trebala biti iduća izazivačica UFC-ove slamka kategorije. Ispod teksta možete pogledati neke od najvažnijih Patovih izjava iz interviewa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI