Palhares priznao: “Reći ću vam istinu, ovo je bilo grozno…”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.08.2018 15:51h Autor:

Twitter

Bivšem UFC-ovcu, kontroverznom Rousimaru Palharesu nije bilo dovoljno niti 6 kilograma prednosti, koliko je stigao teži od svog protivnika Craiga Jonesa, za pobjedu na Kasai Pro 3 “grappling” natjecanju, gdje smo prije nekoliko dana pratili ovaj meč.

Podsjećamo kako je na dan vaganja nastala prava drama jer se Palhares pojavio debelo iznad dogovorene gornje granice. Borba je prvotno bila dogovorena u srednjoj kategoriji, odnosno do 84 kilograma, ali su organizatori limit pomaknuli na 90 kg nakon što ih je Brazilac obavijestio da neće uspjeti skinuti potrebne kile.

No “Torquino” je u konačnici na vaganju težio 99 kilograma jer je tvrdio kako je došlo do nesporazuma u komunikaciji s promocijom te je mislio da borba uopće nema težinskog ograničenja. Srećom za Palharesa, Craig je pristao na “open weight” meč iako je na vaganju bio lakši punih šest kilograma.

Nažalost, sam dvoboj je bio prava katastrofa. Na koncu je završio porazom “Toquinha” nakon što je akumulirao previše negativnih bodova tijekom 15-minutnog dvoboja. I sam brazilski borac je svjestan da je odradio loš posao…

Sjećate li se Rousimara Palharesa? Sada doslovno izgleda kao akcijski junak (FOTO)

“Mrzim ovaj meč jer nisam pokazao ništa, a njemu nisam dopustio također da nešto pokaže. Reći ću vam iskrenu, ovo je bio jedan od najgorih mečeva u mom životu. Baš sam bijesan na sebe i svoj nastup”, priznao je kontroverzni Palhares nakon nastupa dodavši da je sudac ipak bio prebrz na davanju negativnih poena radi odugovlačenja.

Kasnije je organizator eventa Rolles Gracie potvrdio da je sudac dobro postupio i da je radio sve prema pravilima. No, Palhares se ne slaže…

“Sudac je rekao da se spustim u gard ili da ću dobiti negativan poen. Ako je u toj situaciji htio dati negativan poen, trebao je to učiniti obojici. Jer je on sjedio na parteru bez da me pokušao dotaknuti”, zaključuje Brazilac.

Nakon vrlo kontroverzne karijere u UFC-u, Palhares, kojeg smatraju ponajboljim majstorom poluga na noge u čitavom svijetu, se okrenuo WSOF-u. Nažalost, i tamo mu je vlastita narav stala na kraj pa je otpušten nakon sramotno nesportskog nastupa protiv Jakea Shieldsa. Sreću je pokušao naći u talijanskom Venatoru, pa u poljskom KSW-u, a posljednje i u ruskom Fight Nigths Globalu. No, nigdje više nije izgledao dobro kao nekoć u UFC-u.

Zato se Palhares okrenuo grappling natjecanjima gdje je i dalje vrlo kompetitivan i konkurentan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI