Palhares i na ADCC-u pokazao “prljavu” narav

Ostale vijesti 26.09.2011 08:04h Autor:

Rousimar Palhares

Rousimar Palhares je i proteklog vikenda demonstrirao svoju tešku, a neki će reći i prljavu narav. Od kada je došao u UFC, ovaj Brazilac ima problema s pravilima.

Odslužio je tromjesečnu kaznu jer nije želio pustiti zahvat na nozi nakon što je sudac već prekinuo meč protiv Tomasza Drwala, a nedavno je počeo slaviti nokaut protiv Dana Millera iako djelitelj pravde nije rekao da je dvoboj završen.

Incidenti su se nastavili i proteklog vikenda na Svjetskom ADCC prvenstvu u Nottinghamu. Najprije nije prošao na službenoj vagi (-88kg), a kada ga su mu organizatori ipak dali drugu priliku, Toquinho, je pokazao da opet ima problema s pravilima i naravi. U dvoboju s Davidom Avellanom je nekoliko puta opominjan zbog prljavih poteza i povreda ADCC pravila borbe. Kada je na koncu uhvatio svoju specijalku “heel hook”, borci su se izvrtjeli izvan borilišta i sudac je prekinuo dvoboj. No, Toquinho se oglušio samo pritisnuvši jače nogu svog protivnika. Tek nakon trećeg sudačkog povika, Brazilac je pustio zahvat i na iznenađenje svih prisutnih, počeo je slaviti pobjedu baš kao i u dvoboju s Danom Millerom. Ponovno mu je trebalo objašnjavati da dvoboj nije gotov. Tek kada su borci preseljeni na sredinu tatamija, Palhares je dovršio posao pritom ozlijedivši Avellanovu nogu. Avellano ga je nakon borbe nazvao bipolarnom osobom.

U finalu je poražen od svog sunarodnjaka Andrea Galvaa na bodove, no i Galvao nije bio bez pritužbi. Nakon meča je izjavio da se Palhares borio prljavo, da ga je često udarao i da bi se trebao prilagoditi grappling pravilima jer je “očito i dalje u MMA kavezu”…

“Od njegovih udaraca mi se vrti, onda znate kako čvrsto udara”, poručio je svjetski prvak Galvao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI