Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ovog petka Bellator 147: Nova borba ’Punk’ Thomsona i ’title eliminator’ u perolakoj (VIDEO) | Fight Site

Ovog petka Bellator 147: Nova borba ’Punk’ Thomsona i ’title eliminator’ u perolakoj (VIDEO)

Ostale vijesti 30.11.2015 11:55h Autor:

Bellator 147

U petak je na rasporedu posljednji ovogodišnji Bellatorov event, a predvodi ga drugi nastup bivšeg Strikeforce prvaka, Josha Thomsona. Sunaslovna borba trebala bi dati idućeg izazivača u perolakoj kategoriji, a bore se Georgi Karakhanyan i Daniel Weichel.

Josh Thomson će zapravo biti predvodnik programa u svom rodnom gradu, San Joseu. 37-godišnji bivši Strikeforce prvak debitirao je u Bellatoru 19. rujna, kad je savladao Mikea Bronzulisa, no poziv da predvodi program pred svojom publikom nije mogao odbiti. Protivnik mu je Paulo Villaseca iz Čilea, vlasnik skora 10-1.

Zapravo, taj jedini poraz na skoru Čileanca dolazi iz Bellatorovog kaveza, gdje je ljetos bolji od njega bio Bobby Cooper. Većinu pobjeda je ostvario na eventima unutar svoje domovine, pa je teško dobiti stvarni dojam o kakvom je borcu riječ. Visok je 170 centimetara te će Thomson na tom polju imati čak osam centimetara prednosti.

O karijeri Josha Thomsona se može puno toga reći. Debitirao je 2001. godine, a gotovo od samog početka karijere bori se na visokoj razini. Ostvario je 21 pobjedu i osam poraza, no samo jednog je izgubio prekidom, od Yvesa Edwardsa, sad već davne 2004. godine, na UFC 49 eventu. U dva navrata bio je član UFC-a, upisao je dva nastupa u Prideu te jedan u Dreamu, a najbolje dane karijere odradio je u Strikeforceu, gdje je bio prvak lake kategorije. Iza sebe ima pobjede nad Gilbertom Melendezom, Duaneom Ludwigom, Patom Healyem, Nateom Diazom i KJ Noonsom te mnogima drugima.

Podjednako jaka je i sunaslovna borba. Iako je očekivao da mu je impresivna pobjeda nad Bubbom Jenkinson dovoljna za napad na titulu, bivši WSOF-ov prvak Georgi Karakhanyan (24-4-1) ipak mora odraditi još jednu borbu prije nego dobije priliku napasti pojas. S druge strane bit će mu borac iz odličnog njemačkog MMA Spirit tima, Daniel Weichel, koji se već ove godine borio za titulu.

Georgi je već zapravo bio član Bellatora 2010. i 2011. godine, a iz organizacije je otišao nakon turnirskog poraza od Patricia Freirea. Nakon toga je nastupao po mnogim jakim organizacijama, sve dok nije došao poziv WSOF-a, gdje osvaja naslov savladavši Lancea Palmera. Ipak, već u idućem nastupu gubi od Ricka Glenna te napušta i tu organizaciju, u potrazi za drugom srećom u Bellatoru. Riječ je o vrlo atraktivnom borcu, a posebno je zanimljiva njegova tehnika u parteru.

Protiv sebe ima još jednog fenomenalnog grapplera, budući da Daniel Weichel (35-9) ima čak 21 pobjedu prisiljavanjem na predaju. 'Magarac' je ljetos izgubio borbu za naslov od Patricia Freirea, čime je prekinut njegov niz od sedam pobjeda, ali već nakon ove borbe bi mogao dobiti novu priliku. Freire je u međuvremenu izgubio pojas, koji je sad u vlasništvu Daniela Strausa, a ova borba donijet će njegovog idućeg protivnika.

Na glavnom programu su još tri borbe, a ona najzvučnija je zapravo jedan revanš. Patricky Freire (14-6), brat bivšeg prvaka perolake kategorije, pokušat će se Dereku Andersonu (12-2) osvetiti za poraz koji mu je ovaj nanio prije dvije godine. Tad je odluku donijela sudačka procjena, a Freire nije lako prešao preko tog poraza. Oba borca su konstantno u vrhu Bellatora i među glavnim kandidatima za sam vrh.

Uvijek zanimljivi Virgil Zwicker (14-4) pokušat će doći do treće pobjede u nizu, a protivnik mu je drugi poluteškaš Brian Rogers (11-8), kojem će ovo biti već 11. borba u ovoj organizaciji. Sve će otvoriti sudar Adama Piccoletia (6-0), vjerojatno najvećeg Bellatorovog talenta u lakoj kategoriji, i Maria Sota (6-1) koji će ovim putem debitirati.

Bellator pratite ovog vikenda, u noći s petka na subotu u 3 sata na Fight Channelu ili na www.fightchanneltv.com.

BELLATOR 147: Thomson vs. Villaseca

Josh Thomson vs. Pablo Villaseca   
Daniel Weichel vs. Georgi Karakhanyan   
Patricky Freire vs. Derek Anderson   
Virgil Zwicker vs. Brian Rogers   
Adam Piccolotti vs. Mario Soto   

A.J. McKee vs. JT Donaldson   
James Terry vs. Mauricio Alonso   
Thomas Diagne vs. Erick Sanchez   
J.J. Okanovich vs. Frank Sanchez   
Jeremiah Labiano vs. Alvin Cacdac   
Jose Perez vs. Bronson Mohika   
Adin Duenas vs. Anthony Taylor   
Anthony Do vs. Dustin Moore

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI