Ovo je čovjek kojeg guraju u meč protiv Fedora!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.10.2015 12:24h Autor:

Fedor i Puetz

Kako vam se čini ideja da Fedor Emelianenko u svom povratničkom meču ukrsti rukavice s M-1 prvakom u poluteškoj kategoriji Stephanom Puetzom? Dojam je, naime, da M-1 Global kreće ili u misiju agitiranja da se taj meč i obistini ili su dobili zadatak ispipati puls javnost koja je doslovno popljuvala prvu udicu koja je bila bačena.

O čemu točno pričamo? Evo kratkog objašnjena.

Čim je objavljeno da Fedor neće nastupati u UFC-u ili nekoj drugoj trenutačno ozbiljnoj MMA promociji, nego da će svoj debi imati na Staru godinu u novoj japanskoj organizaciji, krenule su špekulacije oko protivnika. Hoće li se raditi o nekoj velikoj zvijezdi i ozbiljnom imenu? Ili će Fedor za zagrijavanje dobiti "topovsko meso"?

Prva udica koja je bačena, a zvala se indijski kick bokser Singh Jaideep, je doslovno popljuvana od strane javnosti, ali i fanova. Američki portali su otvoreno govorili o tom meču u kontekstu smijeha iako nikakve službene potvrde bilo nije. A onda je stigao demantij od realno govoreći neinvolvirane strane. Predsjednik M-1 Globala i bivši Fedorov menadžer Vadim Finkelchtein je demantirao da će se Rus boriti protiv Jaideepa, ali je i japansku promociju nazvao "mutnom". Nije propustio naglasiti da on osobno nije imao nikakvog utjecaja na Fedorov odabir promocije te je naglasio da u M-1 ima boraca koji bi se mogli suprotstaviti "Posljednjem imperatoru".

Samo dan kasnije nova udica je bačena. Službene FB stranice M-1 Globala su objavile fotografiju svog prvaka Stephana Puetza grafički suprotstavljenog Fedoru. Uz sliku je stajala rečenica:

"M-1 LHW prvak Stephan Puetz (13-1) je spreman boriti se protiv Fedora Emelianenka."

U nastavku je napisana kratka Puetzova biografija u kojoj se o njemu piše samo u superlativima. Sve kako bi se nahvalilo M-1 prvaka i pokazalo da je dostojan biti Fedorov protivnik.

On to zaista i jest te nema sumnje da je puno ozbiljniji protivnik od recimo Singha Jaideepa. Ovaj Nijemac u profesionalnoj karijeri ima tek jedan jedini poraz, a u M-1 Globalu je i dalje neporažen uz velika slavlja protiv Nemkova, Mirande, Myasnikova i Tybure. Pravo pitanje koje se postavlja jest koji je motiv Finkelchteina za ovakvo ispitivanje javnosti. Radi li se o potezu koji je koordiniran s Fedorom i japanskom promocijom? Ili je ovo pokušaj guranja vlastitog branda i svog borca?

U svakom slučaju odgovor ćemo vrlo brzo dobiti. Fedor je i dalje top tema svjetskih MMA medija.

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI