Ovo je 5 najopasnijih holivuskih glumaca!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.01.2017 16:27h Autor:

Jason Statham

Akcijski holivudski glumci u filmovima često izgledaju poput pravih borilačkih magova, no koliko njih zaista zna osnove ili dobro barata nekom borilačkom vještinom? Portal Mixedmrtialarts.com je odlučio izabrati petoricu najopakijih holivudskih zvijezda prema realnim borilačkim referencama.

Popis je zanimljiv i intrigantan, a neka imena vas možda iznenade. Za druge ste vjerojatno pretpostavljali da su “opaki likovi”. Krećemo od petog prema samom tronu.

5. Ed O’Neil

Ovaj crni pojas u BJJ-u i u 67. godini “rola” s mnogo mlađim protivnicima na tatameu. Glumac koji se proslavio ulogom Ala Bundyja u popularnoj seriji brazilsku jiu jitsu trenira već 22 godine i to pod paskom Roriona Gracie. To što je dobio crni BJJ pojas je jednom prilikom nazvao “najvećim životnim postignućem uz to što ima djecu.”

4. Wesley Snipes

Zvijezda bezbrojnih akcijskih blockbustera ima tako zavidan popis referenci iz borilačkog sporta da je on sam dovoljan da bi se zaključilo objašnjenje. Ovaj glumac se ne šali…

– Shotokan Karate 5th dan black belt
– Taekwondo 3rd dan black belt
– Hapkido 2nd dan black belt
– Kung Fu
– Eskrima
– Brazilian Jiu-Jitsu

3. Mel Gibson

Iako je glumio u čitavom nizu akcijskih hitova, malo tko od filmskih fanova zna da Mel Gibson dosta poteza sa “seta” može primijeniti i u stvarnom životu. Naime, ova super-zvijezda od rane mladosti trenira BJJ i Thai Chi te je navodno jako dobar u obje discipline. Dio svog BJJ znanja je primijenio i u filmu “Smrtonosno oružje” gdje je u jednoj sceni udavio protivnika “gušenjem u trokut”.

2. Jason Statham

Još jedan holivudski razbijač koji kondiciju održava vježbanjem BJJ-a. “Opušta me i donosi mi mir. Svatko tko ima znanje juda, BJJ-a, boksa ili drugog borilačkog sporta…je mirna osoba, a agresiju izražavaju samo u borilištu”, poručio je Statham koji ima ljubičasti pojas u BJJ-u te se bavio Wing Chunom, Karateom i Muay Thaijem.

1. Michael Jai White

Vjerojatno namanje poznato ime na ovom popisu, no svakako glumac s najvećim popisom borilačkih referenci. Michael Jai White je crni pojas u karateu i to u čak šest specifičnih pod disciplina. 26 puta se kitio raznim titulama na velikim karate natjecanjima, a popis koji možete naći niže govori sam za sebe.

– Kyokushin Karate black belt
– Shotokan Karate black belt
– Goju Ryu Karate black belt
– Superfoot system 8th dan black belt
– Taekwondo black belt
– Kobudo black belt
– Tang Soo Do black belt
– MMA
– Brazilian Jiu Jitsu

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI