Čovjek koji je skočio s ruba svemira prije 20 je godina nokautirao Hrvata!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.10.2012 09:20h Autor:

Felix Baumgartner

Austrijanac koji je skočio s ruba svemira prekjučer navečer i oborio nekoliko svjetskih rekorda bio je također i profesionalni boksač, a jedini svoj meč odradio je upravo protiv Hrvata.

Felix Baumgartner proteklih nekoliko dana jedan je od najpoznatijih i najspominjanijih ljudi na svijetu. Njegov nevjerojatan pothvat sa skokom s ruba svemira, odnosno s visine od 39 kilometara kako bi u slobodnom padu probio zvučni zid privukao je zaista svačiju pažnju. Samo na YouTubeu njegov je skok uživo u određenom trenutku pratilo više od osam milijuna ljudi.

43-godišnji Austrijanac bavio se zaista različitim stvarima u životu, a nama je posebno zanimljivo da je također određeno vrijeme bio i profesionalni boksač. Odradio je tek svega jedan meč, a on je bio upravo protiv Hrvata.

1992. godine u velter kategoriji Felix se borio u svojoj Austriji protiv danas 45-godišnjeg Splićanina Dinka Porobije, koji i nije imao previše uspjeha u svojoj karijeri. Borio se 13 puta i u svakom je meču poražen. Baumgartner ga je također bez problema svladao s obzirom da je pobijedio nokautom u prvoj rundi.

Bio je to ujedno i posljedni profesionalni boksački meč Porobije u karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI