Online oglašavanje u porastu za 131 posto!

Ostale vijesti 07.05.2012 13:17h Autor:

Fight Site

Index.hr u današnjem izdanju donosi članak o oglašavanju na internetskim medijima, Članak prenosimo u cijelosti.

Hrvatsko tržište oglašavanja je među rijetkima kod kojih se negativni trend nastavlja kontinuirano od 2009. godine objavilo je danas Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA).

“U 2009. godini pad u odnosu na prethodni period, prema procjeni HURA-e, iznosio čak -18 posto. Pad se u 2010. godini nastavio sa -6 posto, i u 2011. za daljnjih -5 posto. Najveći gubitak od -16 posto bilježe tiskovine. Razlozi leže u općem padu čitanosti i sukladno tome dosegu poglavito magazinskih izdanja, te odljevu oglašavačkih budžeta na internet”, stoji u priopćenju HURA-e. 

Prema njihovim podacima online budžeti rasli su za čak 131%, no riječ je o relativno malim apsolutnim brojkama. 

Investicije u radio smanjene su za – 11 posto, dok se u segmentu vanjskog oglašavanja bilježi pad od -16 posto usprkos izborima koji tradicionalno povećaju potrošnju u ovom tipu medija.  Najstabilnija je potrošnja na televizijama s minimalnim padom od -1 posto. 

“Oglašivači u Hrvatskoj su tradicionalno usmjereni televizijskom oglašavanju na koje odlazi gotovo polovica ukupnog volumena. Razlog leži u najnižoj cijeni po dosegu, budući da je po konzumaciji medija, TV najjači medij s prosjekom od preko 5 sati dnevno gledanja televizijskog programa na ukupnoj populaciji”, stoji u priopćenju. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI