Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
ONE želi organizirati evente zajedno s UFC-om: “Bilo bi to prvak protiv prvaka, istok protiv zapada…” | Fight Site

ONE želi organizirati evente zajedno s UFC-om: “Bilo bi to prvak protiv prvaka, istok protiv zapada…”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.06.2019 12:01h Autor:

Ilustracija

Nema sumnje da je kada govorimo o napretku u poslovanju posljednjih godina, upravo azijski ONE Championship, uvjerljivi pobjednik među svjetskim borilačkim organizacijama. Tko bi prije nekoliko godina uopće i pomislio da bi najbolji P4P borac svijeta i UFC prvak Demetrious Johnson mogao biti dio neke druge organizacije, osim one koju vodi Dana White? Danas je to realnost…

No, čelnik ONE-a Chatri Sityodtong ne misli tu stati. On već sada smatra da je njegova promocija, barem kada se govori o čistim brojkama, veća od elitnog UFC-a. A sada želi s njima u koprodukciji koorganizirati zajedničke priredbe.

“Jedina organizacija s kojom bi bili zainteresiranji raditi priredbe i zajedno ih producirati bi za nas bila UFC. Bili bi to mečevi ONE vs. UFC. Svjetski prvak protiv svjetskog prvaka”, tumači šef azijskog diva za MMAJunkie.

Da bi njegovi prvaci bili itekako konkurentni onima iz UFC-a pokazuju recentni primjeri bivših UFC-ovih zvijezda koje se nisu dobro provele u debijima za ONE. Naravno tu mislimo na Eddieja Alvareza i Sagea Northcutta. Niti Demetrious Johnson nije imao lagan debi za ONE Championship, ali je ipak uspio doći do pobjede.

“UFC je broj jedan na zapadu. ONE je broj jedan na istoku. Tako da bi to bilo nešto poput najbolji boraca istoka, protiv najboljih boraca zapada. Bio bi to sudar dva svijeta. Smatram da bi to bila jako zanimljiva priča za čitav svijet. Svi bi to voljeli vidjeti, a fanovi bi bili jako uzbuđeni radi takvih mečeva”, dodaje Sityodtong.

UFC do sada nije nikada ulazio u koprodukcijske aranžmane. Sjetimo se samo primjera ruskog M-1 Globala, koji je inzistirao na koprodukciji svih evenata na kojima bi nastupila njihova zvijezda Rus Fedor Emelianenko. Upravo su na tom dijelu zapeli pregovori i “Posljednji Imperator” nikada nije stigao u Octagon. Jesu li se s novim vlasnicima promijenile i poslovne filozofije?

“Znam da to nije poslovni model koji UFC prakticira. Ali ako promijene svoje mišljenje o tome, ja sam za. Idemo to odraditi. Ne bi nikako bili protiv takve ideje. Imamo par ubojica u našem rosteru. Ako UFC to želi, ja sam za!”, zaključuje čelnik azijskog diva.

Za sada nije poznato što UFC i njegovi čelnici kažu na ovakvu ideju. No, svakako bi bilo zanimljivo čuti razmišljanja Dane Whitea na ovakve prijedloge.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI