ONE FC: Deset borbi, deset završetaka

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.07.2014 16:38h Autor:

ONE FC

U petak je održano 18. izdanje azijske MMA promocije ONE FC pod nazivom War of Dragons. Ovo je prvi put da je ONE FC svoj event održao u tajvanskom Taipeiju. U glavnom meču večeri Eric Kelly je svladao Roba Lisitu tako izborivši poziciju prvog izazivač u pero kategoriji. Zanimljivo da je svih deset borbi završilo prekidom.

Event o kakvom sanju gotovi svi MMA fanovi održan je danas u Tajvanu. ONE FC:War of Dragons je u sebi sadržavao deset borbi, a dogodilo se ono što dugo nije viđeno na nekom vrhunskom eventu, svih deset borbi završilo je prekidom, šest u prvoj, a četiri u drugoj rundi.

U glavnoj borbi su se sastali najpopularniji filipinski MMA borac, Eric Kelly i Rob Lisita iz Australije. Ovo je bila prva Kellyeva ONE FC borba nakon više od godinu dana, a povratak je proslavio velikom pobjedom. Lisita je od početka borbe krenuo agresivno i pogađao je prave bombe te je nekoliko puta činilo da bi Kelly mogao doživjeti poraz. Ipak, imao je i on par prilika na podu. Fantastičan meč nastavio se i u drugoj rundi, gdje je Lisita vrlo brzo Kellyu razbio nos i uzrokovao instantno krvarenje. Ipak, ta ozljeda kao da je probudila Filipinca, koji se oporaviti te minutu i pol prije kraja runde došao u dobru poziciju na leđima svog protivnika te slavio gušenjem.

Manje od dvije minute je za debi pobjedu trebalo Kojiu Andu, japanskoj pridošlici iz Legend organizacije. On je ugušio svog protivnika Rafaela Nunesa te mu nanio prvi poraz u karijeri, i to nakon deset uvjerljivih pobjeda. Vrijedi spomenuti i atraktivnu nokaut pobjedu Jakea Butlera nad najboljim egipatskim borcem Mohamedom Aliem, a vrijednu pobjedu je ostvario i Koetsu Okazaki, koji je nokautirao Yusud Saadulaeva u drugoj rundi.

Uskoro opširnije…

ONE FC: War of Dragons

Eric Kelly def. Rob Lisita via Prisiljavanje na predaju (RNC), R2
Koji Ando def. Rafael Nunes via Prisiljavanje na predaju (RNC), R1
Jake Butler def. Mohamed Ali via TKO (udarci), R2
Koetsu Okazaki def. Yusup Saadulaev via TKO (udarci), R2
Paul Cheng ¸def. Mahmoud Hassan via TKO (predaja kuta), R2 
Chi Lewis Parry def. Alain Ngalani via KO (laktovi), R1
Sung Ming Yen  def. Nicholas Lee via Prisiljavanje na predaju (giljotina), R1

Uvodne borbe:

Nathan Ng  def.  Florian Garel Prisiljavanje na predaju (gušenje), R1
Jeff Huang def. Bala Shetty via TKO (udarci), R1
Eliot Corley def. Rayner Kansiog via TKO (udarci), R1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI