ONE FC 58: Angela Lee i Ben Askren prekidima obranili titule prvaka, Tonon savladao Aokija (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.05.2017 19:38h Autor:

Angela Lee i Ben Askren

Današnji event najjače azijske MMA promocije, ONE FC, završio je uvjerljivim pobjedama dvije globalno najveće zvijezde promocije, Angele Lee i Bena Askrena. Oboje su trijumfirali prisiljavanjem na predaju gušenjem, a vi imate priliku pogledati na koji način. U grapplingu smo vidjeli poslasticu između Garrya Tonona i Shinye Aokija.

Ne bi vas trebalo čuditi što se u glavnoj borbi eventa našla 20-godišnja Angela Lee, budući da ova djevojka oduševljava otkako se prvi puta pojavila na MMA sceni. Svoj status najvećeg ženskog MMA talenta još je jednom potvrdila, čime je došla do pro skora 8-0, uz čak sedam pobjeda prekidom. Za pobjedu protiv Istele Nunes trebala joj je jedna i pol runda, nakon čega je, do sada neporaženu izazivačicu, anakonda gušenjem prisilila na predaju. I sve to uz nevjerojatno glasnu podršku fanova u Singapuru. To joj je već druga obrana naslova prvakinje.

Ben Askren odradio je prvu borbu nakon godinu dana i ponovno je bio uvjerljiv. Borac kojeg su, dok je bio Bellatorov prvak, zvali najdosadnijim na svijetu, je još jednom potvrdio kako je taj status daleko od toga. U ONE FC-u je nastao jedan novi Askren koji svoje protivnika jednostavno melje. Ovog puta je to napravio Agilanu Thaniu, koji je izdržao manje od dvije i pol minute. Do sada neporaženi 21-godišnjak jednostavno nije imao šanse, a Askrenu je ovo peta pobjeda prekidom u posljednjih šest borbi. Naziv “Decision Machine” svakako je njegova povijest i tko zna, možda ga dobijemo priliku vidjeti u UFC-u, jer čini se kako je trenutno u svom “primeu”.

Bivši Askrenov protivnik iz one sporne poništene borbe, Luis “Sapo” Santos (63-9) jako se loše proveo u borbi koja mu je trebala osigurati novi napad na titulu. Protiv sebe je imao borca imena Zebastian Kadestam iz Švedske te je bio veliki favorit. Štoviše, Sapo je odlično izgledao kroz prve dvije runde, no onda je u trećoj brutalno nokautiran koljenom u glavu. Ne trebamo puno govoriti, dovoljno je pogledati.

Od šest borbi glavnog programa, čak pet završilo je prekidom, što je izuzetno normalna pojava za ovu promociju. One FC se diči kao elitna promocija s najvećim postotkom prekida i to nije nikakva martetinška prevara, kod njih uistinu rijetko koja borba dočeka sudačku odluku.

Posebna poslastica ovog eventa bio je grappling duel ponajboljeg američkog i azijskog grapplera, odnosno Garya Tonona i Shinye Aokija. Aoki je iza sebe imao ogromnu podršku fanova, no nije uspio obraniti čast. Tonon je još jednom potvrdio kako je u fantastičnoj formi te je azijsku legendu prisilio na predaju nakon nešto više od sedam minuta borbe, koja je bila predviđena na 15 minuta.


ONE FC 58 – Rezultati glavnog programa

Angela Lee def Istela Nunes – SUB (R2, 2:18)
Ben Askren def. Agilan Thani – SUB (R1, 2:20)
Zebaztian Kadestam def. Luis Santos – KO (R3, 2:18)
Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke def. Adrian Matheis -KO (R1, 4:26)
Geje Eustaquio def. Anatpong Bunrad – podijeljena sudačka odluka
Amir Khan def. Rajinder Singh Meena – SUB (R1, 1:29)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI