ONE FC 32: Luis Santos pao vagu, ne zna se hoće li biti borbe protiv Askrena

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.11.2015 18:34h Autor:

Ben Askren i Luis Santos (foto: ONE FC)

Sutra je na rasporedu ONE FC 32 event, a organizatori su u velikim problemima. Izazivač u velter kategoriji pao je vagu te nije sigurno hoće li Ben Askren sutra nastupiti protiv njega. Također, niti izazivač u slamka kategoriji nije uspio zadovoljiti potrebnu težinu, pa niti to neće biti borba za pojas.

Santos je potrebnu težinu premašio za oko 900 grama, što je prilično razljutilo Askrena, koji se pojavio čak 400 grama ispod potrebne granice, koja za velter kategoriji iznosi 77 kilograma. Inače se u takvoj situaciji borba održi, ali ne za pojas, no Askrena je ovo jako razljutilo, posebno nakon incidenta iz njihove borbe u travnju ove godine.

"Smeće od mog protivnika nije uspjelo zadovoljiti vagu, ne znam hoće li biti išta", napisao je Askren na svom Twitter profilu, a nakon toga je idućim objavama nastavio u svom stilu: "Moj je zahtjev da sutra mora imati 86 kilograma ili ništa od naše borbe. Odradit ćemo još jedno vaganje, dakle 86 kilograma ili se nećemo boriti."

Koliko saznajemo, Askren je s takvim zahtjevom došao i do šefova organizacije, koji nisu sigurno koliko je on zapravo ozbiljan, ali rade sve na tome da se sutrašnja borba ipak održi. Njihov prvi susret je prekinut nakon što je Askren nehotično Santosa pogodio prstom u oko, a ovaj nije bio u stanju nastaviti borbu. Još od tada, Askren Santosa naziva kukavicom i glumcem.

Kao da ovo ne stvara organizaciji dovoljno problema, niti izazivač u slamka kategoriji nije uspio zadovoljiti potrebnu težinu. Yago Bryan Farias de Morais premašio je za 600 grama, no njegova borba protiv Dejdamrong Sor Amnuaysirichokea ipak će se održati. No, bit će to obična borba, odnosno pojas prvaka nije u igri.

Tako je organizacija najvjerojatnije ostala bez obje planirane borbe za titulu, a ako ne smire Askrena, mogli bi ostati i bez svog naslovnog meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI