“ONE Championship nikada ne bi potpisao McGregora, zbog njega bi završili u zatvoru”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 10:27h Autor:

Conor McGregor

Mnogi će se složiti da najveća azijska MMA promocije ONE Championship radi odličan posao. Šest je godina prošlo od kada je ova organizacija bazirana u Singapuru krenula s radom, usput nadmašivši očekivanja većine fanova i borilačkih analitičara.

Direktor ONE Championshipa Viktor Cui je u razgovoru za popularni MMAFighting objasnio filozofiju promocije koja je uzor pronašla u UFC-, no koja se morala prilagoditi kulturi azijskih naroda. I baš zato, tvrdi Cui, ONE nikada ne bi potpisao ugovor s Conorom McGregorom.

Iako na prvu zvuči nevjerojatno i nevjerodostojno, objašnjenje Cuija je u biti logično. On smatra da irska super zvijezda nikada ne bi “kliknula” s tamošnjom publikom koja cijeni neke potpuno druge kvalitete kod boraca. Osim toga, ponašanje McGregora prema riječima Cuija, je neprihvatljivo…

“Recimo da održavamo press konferenciju u Kini i McGregor baci bocu (kao u incidentu s Diazom op.a), ja bih doslovno morao ići u zatvor. Zatvorili bi me. I ne šalim se”, objašnjava Cui i dodaje kako kineske vlasti ne trpe bilo kakva ponašanja koja izlaze iz okvira sporta. Kontrola ide toliko daleko da borci moraju provjeriti svoje izlazne pjesme s kineskom vladom…

“Na kraju svakog šoua koji odradimo u Kini, sastajem se s vlastima koje donose listu stvari koje smo trebali odraditi. I pitaju: Jeste li pustili ovu pjesmu, jeste li možda pustili što mimo dogovora? Mogu me baciti u zatvor kada god požele što se i dogodilo nekim promotorima koncerata”, objašnjava Cui.

Kao primjer arogancije koju lokalna publika ne podnosi je naveo Bena Askrena.

“Nakon što je pobijedio u jednoj od posljednjih borbi, stao je u kavezu i nije bio niti malo bahat. Ali je rekao nešto poput: ‘ najbolji sam na svijetu i borit ću se protiv bilo koga.’ Svi su ga izviždali jer je zazvučao arogantno. Ako si pobijedio, tamo ljudi smatraju da se ne trebaš s tim hvaliti. To se dogodilo u Singapuru”, zaključuje Cui.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI