Okršaj stoljeća u Japanu: Sakuraba protiv Aokija na idućem Dreamu?!

Ostale vijesti 10.05.2012 16:38h Autor:

Kazushi Sakuraba vs. Renzo Gracie

Dream je posljednjih godina u popriličnim problemima, izgubili su znatan dio svojih najboljih boraca zbog problema s plaćanjem njihovih honorara, no čini se da bi ove godine njihova priredba ponovno mogla privući ogromnu pažnju.

Čelnici Dreama rade na velikom spektaklu na kojem će se u glavnom meču večeri suočiti dvije japanske legende koje navijači naprosto obožavaju. Najvjerojatnije u velter kategoriji snagu bi trebali odmjeriti Kazushi Sakuraba i Shinya Aoki!

O njihovom velikom meču priča se već dva do tri tjedna, a čini se da se ne radi samo o običnom nagađanju, već da se zaista pokušava dogovoriti njihov dvoboj tijekom ovog ljeta.

Sakuraba je 42-godišnja japanska legenda koji se i dalje unatoč poznim godinama bori, a posljednji protivnik kojeg je svladao ej upravo naš Zelg Galešić prije tri godine. Nakon toga zaredao je četiri poraza, no to nije previše naštetilo njegovoj popularnosti. Ima MMA skor od 26-16-1.

Aoki je znatno mlađi, jučer je proslavio svoj 29. rođendan i tijekom prošlog mjeseca suprotstavio se Bellatorovom borcu Eddieju Alvarezu, koji mu je prekinuo pobjednički niz od sedam mečeva. Aokiju je to bio tek šesti poraz u karijeri, a ostvario je 30 pobjeda.

Dođe li zaista do realizacije ovog dvoboja, nema sumnje da će izazvati ogromnu pažnju, pogotovo u Japanu te bi se upravo njihovim mečom moglo podsjetiti na dobre stare dane borilačkih sportova u zemlji izlazećeg sunca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI