Održan drugi PFL: Branitelji naslova uvjerljivi, dominantni ruski borci slavili u pet od pet borbi

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.05.2019 09:45h Autor:

Wade vs. Andrews

Profesional Fighters League je jučer održao svoj drugi event druge sezone, na kojem su odrađene borbe prvog kola turnira perolake i lake kategorije. Prošlosezonski prvaci bili su uspješni u ulasku u drugu sezonu, ali još impresivniji od njih bili su borci iz Rusije. Zapravo, svih pet Rusa došlo je do uvjerljivih pobjeda.

Zbog otkazivanja po jedne borbe u svakoj kategoriji, prvo kolo donijelo je po pet borbi u svakoj težinskoj skupini. Program je predvođen borbom prošlosezonskog prvaka perolake kategorije, Lancea Palmera, dok je prvak lake kategorije, Natan Schulte, nastupio u glavnoj borbi uvodnog dijela priredbe.

Laka kategorija donijela je dva borca koji u turnir odmah startaju s maksimalnih šest bodova. Jedan od njih je spomenuti Schulte, koji je pokazao kako namjerava obraniti svoju titulu i osvojiti novi milijun dolara. Kineski borac Yincang Bao nije mu uspio parirati i Brazilac ga je ugušio početkom četvrte minute borbe. Drugi maksimalni borac je Akhmet Aliev, koji je sredinom prve runde nokautom savladao Carlosa Silvu.

Šest bodova dvojice gore spomenutih boraca vrijedi još više kad se vidi da su svi ostali pobjednici uzeli samo tri, odnosno do svojih trijumfa došli su sudačkom odlukom. Prošlosezonski finalist Rashid Magomedov savladao je Loika Radzhabova iz Tajikistana, kojem je tako nanio prvi poraz u karijeri, a Chris Wade je bio bolji od Natea Andrewsa u sunaslovnoj borbi večeri. Upravo Wade je najmotiviraniji borac ove sezone, budući da je u prošlosezonskom polufinalu eliminiran od Schultea nakon izuzetno dvojbene odluke. Prema anketama, preko 90% fanova smatralo je da je Wade dobio tu borbu. Posljednji jučerašnji pobjednik je Islam Mamedov. On je uzeo podijeljenu odluku protiv Yliesa Djirouna, Tri boda dalje prenosi i Ramsey Nijem, koji se nije borio, budući da mu je protivnik pao na vaganju za čak četiri kilograma, nakon čega je izbačen iz cijelog turnira.

Perolaka kategorija donijela je sličnu sliku. I ovdje su dvojica slavila prekidom u prvoj rundi, a ostali odlukom. Posebno impresivan bio je Movlid Khaybulaev. On je postao novi PFL rekorder jer je Damona Jacksona nokautirao već u desetoj sekundi. Šest bodova pripada i Luisu Rafaelu “Japi” Laurentinu. Bivši SBC prvak nokautirao je jednog od glavnih favorita, Jeremya Kennedya nakon samo pola minute. Andre Harrison umalo nije opravdao ulogu najvećeg favorita dana, budući da je Petera Pettiesa savladao tek podijeljenom odlukom. Gadzhi Rabadanov bio je bolji od prošlosezonskog finalista Stevena Silera, dok je prvak Lance Palmer turnir otvorio dominantnom pobjedom nad Alexom Gilpinom.

Idući PFL očekuje nas za točno dva tjedna, a tog ćemo posebno pratiti jer nas na njemu čekaju prvi nastupi Ante Delije i Satoshija Ishiija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI