Odobrene četiri nove kategorije za MMA

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 27.07.2017 13:44h Autor:

UFC vaganje

Diskusija oko uvođenja novih kategorija u MMA traje već godinama, a 2015. godine započela je ozbiljna rasprava oko ovog pitanja.

Ove srijede, nove kategorije konačno su zavedene u pravilnik koji propisuje ‘Association of Boxing Commissions and Combative Sports (ABC). Novost je predstavljena na njihovoj godišnjoj konferenciji u Connecticutu te je jednoglasno izglasana.

ABC je odobrila uvođenje četiri nove kategorije, do 165, 175, 195 i 225 funti. Nove kategorije će se zvati super laka, super velter, super srednja i cruiserweight kategorija.

Nove kategorije su odobrene nakon što ih je predložila atletska komisija Kalifornije na čelu s Andyem Fosterom. Nove kategorije su jedan dio plana koji se odnosi na skidanje kila boraca, a sastoji se od 10 točaka.

Važno je napomenuti kako borilačke promocije nemaju obvezu uvesti nove kategorije pa tako UFC do nedavno nije imao žensku muha i pero kategoriju dok Bellator nema muha kategoriju.

“Samo zato što cruiserweight kategorija sada postoji ne znači da ju UFC ili Bellator moraju uvesti. MMA promocije same određuju težinu boraca koji se bore za njihove pojase prvaka”, kazao je Sean Wheelock, predsjednik odbora za pravila i propise.

Foster vjeruje kako će velike promocije uvesti nove kategorije nakon što se one počnu primjenjivati na amaterskim i regionalnim natjecanjima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI