Odbio UFC pa ostao bez Cage Warriros titule protiv “Pravog Vikinga”! Soren Bak savladao Paddya Pimbletta (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.09.2018 10:54h Autor:

Paddy Pimblett i Soren Bak

Jučer je u Liverpoolu održan 96. event Cage Warriors promocije na kojem je novi prvak lake kategorije postao Soren Bak, savladavši Paddya Pimbletta, domaću uzdanicu koja je ne tako davno odbila UFC uz izliku kako još nije ostvario sve što je planirao u ovoj promociji.

23-godišnji borac iz Liverpoola svoj je veliki talent potvrdio više puta do sada. Uostalom, u ovu je borbu ušao sa skorom 14-2 i kao favorit protiv Sorena Baka, 26-godišnjeg danskog borca nadimka “The True Viking”. I otvorio je Pimblett borbu kao što je i najavio, s ciljem da uzme titulu, a nakon toga da vrati i onu u perolakoj kategoriji koju je već imao, budući da je kao svoj cilj naveo osvojiti dvije Cage Warriors titule, nakon čega bi promociji napustio na jednak način kao Conor McGregor. Nažalost, po njega, na kraju nije osvojio niti ovu prvu.

Kao što smo spomenuli, Pimblett je borbu otvorio jako dobro, agresivno i žestoko te jako prvo Danca dovodi u probleme. Došao je do sjajne poziciju u parteru, odakle je Baku uzeo leđa i krenuo raditi na prekidu. Vrlo brzo došao je do jako čvrstog gušenja i činilo se da bi prekid mogao doći već u prvoj minuti, no nevjerojatno ja što je Bak uspio izdržati te se na kraju izvući.

Dominirao je Englez do kraja prve runde, no čini se da se isto tako tijekom nje previše potrošio. Kako je borba dalje prolazila, tako je Danac sve više preuzimao ritam i kontrolu, a prema potrebi je podosta lako dolazio do rušenja, da bi nakon toga radio štetu iz gornje pozicije. Echo Arena je pokušavala bodrenjem podići kvalitetu izvedbe svog borca, no tu je već došlo do toga da je kvalitetnije taktika preuzimala situaciju. Pimblett je napao nekoliko puta preko svoj sjajnog BJJ-a, ali bez krajnjem uspjeha i na kraju je morao priznati svom protivniku da je bio bolji te je ovaj uzeo titulu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Iz preostalih borbi svakako vrijedi spomenuti kako je Jonas Billstein postao novi prvak srednje kategorije, savladavši Micka Stantona, borca koji je uskočio samo dan ranije, nakon što dosadašnji prvak Chadwick nije prošao vagu. Nijemac je sve riješio gušenjem sredinom prve runde. Pobjedu je upisao i bivši UFC borac, Nicolas Dalby.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI