“Odbio sam milijun dolara za meč s Fedorom”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.08.2012 09:32h Autor:

Fedor Emelianenko

Rulon Gardner gostujući u emisiji Ariela Helwanija otkrio je zbog čega je odbio ponudu od čak milijun dolara da odradi meč s Fedorom Emelianenkom.

41-godišnji američki osvajač zlatne olimpijske medalje ovih je dana odradio telefonsko gostovanje u emisiji Ariela Helwanija. Jedna od glavnih tema tijekom razgovora bilo je hrvanje i njegov utjecaj na promjene u MMA svijetu, no nama je puno zanimljivija bila jedna druga tema koja je spomenuta.

Naime, Gardneru je tijekom karijere bilo ponuđeno da odradi MMA meč s jednim do najboljih boraca svih vremena, Fedorom Emelianenkom. Ponuda je bila i više nego izdašna, Gardner bi da je prihvatio tu opciju bio nagrađen s čak milijun dolara.

No, odlučio je ipak odbiti te je tako njegova karijera profesionalnog MMA borca ostala ipak na svega jednom meču kojeg je odradio još 2004. godine na Pride Shockwave priredbi  gdje je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Hidehika Yoshidu.

"Nisam se više borio jer mi jednostavno nije ležalo to udaranje, ozljeđivanje protivnika i slično. Rekao sam sam sebi da nisam zbog toga ušao u sport. Uživao sam u prvoj borbi, ali nisam imao onaj instinkt ubojice da ozlijedim protivnika. Bilo je to nešto potpuno drukčije od hrvanja i nisam smatrao da je to za mene", rekao je Rulon.

"Nakon meča protiv Yoshide čelnici Pridea su htjeli da se borim protiv Fedora. Bili su oduševljeni mogućnošću da nas dvoje odradimo borbu. Rekao sam im da to nije za mene, nisam gledao sve kroz novac, iako je bilo u pitanju oko milijun dolara. Zaista su htjeli da prihvatim tu borbu, pa su dali lijepu ponudu, ali jednostavno sam shvatio da MMA nije za mene", priznao je Gardner.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI