O Legacy borcu kojem je stalo srce u kavezu radi skidanja kilograma se oglasio i čelnik promocije

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.11.2017 09:26h Autor:

Hancock Clovis

MMA borac Clovis Hancock može biti iznimno sretan što je preživio meč na Legacy Fighting Alliance eventu koji se odvio proteklog vikenda u Houstonu. I to doslovno! Naime, Hancocku su usred borbe otkazali bubrezi, a kao posljedica toga i srce te je tek uz pomoć liječnika, koji su mu pružili prvu pomoć na licu mjesta, oživljen. O ovom nemilom incidentu smo izvijestili još proteklog vikenda.

LFA borac se trenutačno nalazi u bolnici od kuda je poslao poruku. Zdravstveni problemi u kavezu su posljedica skidanja kilograma i lošeg procesa rehidracije…

“Danas sam umro u kavezu… Sada sam dobro. Hvala svima. Odgovorit ću  kad budem mogao. Moje srce je prestalo raditi kao posljedica otkazivanja bubrega. Oživljavali su me dva puta defibrilatorom i uspjeli su me vratiti. I dalje nisam siguran što se točno dogodilo. Ali imao sam teško skidanje kilograma. Doktori mi govore da se ne bih trebao više boriti. Slomljen sam. Od sada ću očito biti samo trener. I dalje se planiram boriti u BJJ-u kada ozdravim. Hvala svima na potpori”, napisao je “CJ” koji se prema posljednjim informacijama osjeća mnogo bolje te bi uskoro trebao biti pušten iz bolnice.

32-godišnji Hancock u karijeri ima dvije  pobjede i dva poraza. U slobodnoj borbi je debitirao za Bellator 2016. godine da bi se preselio u Legacy FC. Iako se obično natječe u srednjoj kategoriji, ovaj dvoboj je odradio u velteru. Nakon rehidracije koju je odradio s čak 8 vrećica infuzije, Hancock se na društvenim mrežama pohvalio da teži 93 kile.

O incidentu se u ponedjeljak oglasio i oglasio i čelnik LFA Ed Soares…

“Vrlo nesretna situacija je to što je primio taj težak udarac u tijelo tijekom meča. Nakon udarca, prošlo je nekoliko trenutaka, a onda se srušio u kavezu. Naš cutman David Maldonado je odmah prepoznao proglem i signalizirao je medicinskom timu koji je bio pored kaveza. Uspjeli su spasiti i stabilizirati CJ-a i odvesti ga do bolnice. Tamo su dijagnosticirali otkazivanje bubrega. On se trenutačno oporavlja u društvu obitelji i prijatelja”, izjavio je Soares.

Ovo je do sada najveći incident kada je u pitanju skidanje kilograma  kod MMA boraca. Atletske Komisije već neko vrijeme pokušavaju doći do rješenja ovog velikog problema.

Hancock je imao sreće, no hoće li iste sreće biti i sljedeći borac nakon teškog skidanja kilograma?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI