Novi detalji napada na Fedorovu kćer

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.10.2016 11:32h Autor:

Fedor Emelianenko

Ruski mediji i dalje obilno pišu o napadu na kćer slavnog svjetskog MMA borca i borilačke ikone Fedora Emelianenka. Podsjećamo, jučer je otkriveno kako je Maša Emelianenko napadnuta na povratku iz škole, a mediji su to odmah povezali sa sukobom bivšeg Pride prvaka i čečenskog diktatora Ramazana Kadyrova koji traje posljednjih tjedan dana.

Povod medijskog sukoba jesu borbe djece koje je Kadyrov nedavno organizirao, a koje su zasmetale legendarnog sportaša. Diktator je napao Fedora preko medija uputvši prema njemu i neke kritike koje su otišle “ispod pojasa” da bi čitavu stvar stopirao ruski predsjednik Vladimir Putin uvidjevši da je stvar otišla predaleko. Nekoliko dana je u Rusiji trajao pravi medijski rat između onih koji su stali na stranu Fedora i zabrane “djece u kavezima” i drugih koji podržavaju Kadyrova.

Kada je otkriveno da je napadnuta Fedorova kćer, mediji su ovu slučajnost ili ne, povezali odmah s čečenskim vođom. No, danas se loptica ipak polako spušta na zemlju. Ruski mediji pišu da nije napadnuta devetogodišnja, već šesnaestogodišnja kćer, ali i da i dalje motiv napada nije poznat. Istraga će se nastaviti.

Prema onome što policija zna, djevojčica nije odmah prijavila napad, nego tek onda kada joj je pozlilo. Čini se kako je napadnuta još u petak, a na policiju je otišla tek na koncu proteklog vikenda. Naime, radilo se udarcem nogom u prsa (predio srca) pa na prvu nije bilo vidljivih tragova napada. Za sada nema nikakvih dokaza da je napad povezan s Fedorovim istupima ili valom vrlo oštrih odgovora od čečenskih političara i sportaša. Fedor je čuvši vijest navodno odlučio ipak ostati u Svom Stary Oskolu gdje se priprema za naredni nastup.

Ruski mediji pišu da je čečenski diktator preko Instagrama pozvao sunarodnjake da prestanu napadati Fedora zbog njegovih kritika. Pretpostavlja se da je to posljedica djelovanja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI