Novi apsurdni napad na MMA: Državni tajnik Illinoisa traži ukidanje gušenja u MMA-ju!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.06.2015 22:40h Autor:

Jim Glasgow

Novi napad na MMA ovog puta se dogodio u Americi, točnije u Saveznoj Državi Illinois. Državni tajnik Jim Glasgow traži zabranu RNC-a, gušenja s leđa koje se koristi u MMA-ju, judu i BJJ-u. Razlog ovom zahtjevu je to što su Adam Landerman i Joshua Milner 2013. s tim zahvatom ubili dvoje ljudi.

Glasgow je izjavio kako je policijskim službenicima zabranjeno koristiti taj zahvat te smatra kako bi ta zabrana mogla biti primijenjena i u MMA-ju. Državni tajnik vjeruje kako bi atletske komisije trebale zabraniti ovaj zahvat jer mladi prate MMA i vide kako mogu ubiti čovjeka. Glower smatra da se to dogodilo kod ubojstva koje su počinili Landerman i Milner.

Ako zahtjev prođe, RNC bi se zabranio na svim MMA natjecanjima koja se održavaju u Illinoisu. Glasgow je izjavio kako "ne vjeruje da je RNC dopušten na natjecanjima zbog opasnosti koju potez donosi".

Ako se koristimo zdravom logikom, onda bi u slučaju premlaćivanja šakom trebali zabraniti boks, kick boksing, karate, savate, muay thai, tae kwon do, sambo i sve ostale vještine u kojima se koristi zatvorena šaka. Isto tako bi trebali ukinuti automobile ako netko nekoga namjerno pregazi automobilom (op.a).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI