Nova japanska promocija vraća i Sakurabu? U planu borba protiv Aokija

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.10.2015 19:59h Autor:

Kazushi Sakuraba

Nobuyuki Sakakibara ima zanimljive planove za svoju novu promociju. Event na Silvestrovo zapravo bi trebao biti samo krajnji dio trodnevnom eventa, čiji bi prvi dan mogla predvoditi povratnička borba Kazushia Sakurabe.

Takve su barem vijesti danas došle iz Japana. Prema njima, Nobuyuki Sakakibara planira odraditi tri eventa za redom, od 29.12. do 31.12. Za onaj posljednji dan je već poznato da će ga predvoditi borba Fedora Emelianenka, no za prvi dan bi moglo doći do još većeg iznenađenja.

Naime, u planu je povratak Kazushia Sakuraba, vjerojatno najlegendarnijeg japanskog MMA borca. 46-godišnji "Gracie Hunter" nije nastupio četiri godine, a karijeru je završio s nizom od četiri poraza. Posljednje četiri godine uspješne karijere proveo je u Dreamu. Krajem prošle godine nastupio je na Metamorisu, u meču protiv Renza Graciea, koji je završio bez pobjednika.

Protivnik kojeg mu planiraju je najbolji azijski MMA borac u ovom trenutku, Shinya Aoki, a borba bi se trebala održati u međukategoriji. Aoki je inače prvak lake kategorije u ONE FC-u i sigurno jedan od najboljih svjetskih grapplera u ovom trenutku.

Sakuraba je svoje najuspješnije dane proveo u Prideu, gdje je bio prvak srednje kategorije, no ostao je poznat i po velikoj hrabrosti, budući da se više puta upustio u borbe protiv teškaških zvijezda. No, koliko bi ovaj povratak, posebno protiv borca u najboljim godinama, bio pametan, teško možemo reći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI