Nova Fight Site anketa: Treba li ugasiti Strikeforce?

Ostale vijesti 19.06.2011 08:55h Autor:

UFC i Strikeforce logo

Kako sada stvari stoje, sasvim je jasno da će UFC, odnosno kompanija Zuffa koja stoji iza najjače svjetske MMA organizacije, vrlo brzo ugasiti donedavnu najveću konkurenciju – Strikeforce.

Iako su nakon kupovine Strikeforcea obećavali da će i ova promocija nastaviti s radom, očito je da potezi koji su uslijedili pokazuju suprotno.  Strikeforce ne generira dovoljno novca da bi se Zuffi isplatilo upravljati s dvije promocije  pa su procijenili da bi gašenje tog branda i prebacivanje najboljih boraca u svoju ergelu bila najbolja stvar. Pretpostavlja se da bi se taj trenutak trebao dogoditi početkom 2011, odnosno netom nakon završetka Grand Prixa teškaša.

Prvi transfer je nedavno već obavljen. Prvak Strikeforcea u velter kategoriji, Nick Diaz, to više nije. Diaz je naime prešao u UFC gdje će se boriti za titulu protiv GSP-a, no povratak u Strikeforce nije moguć i ako izgubi dvoboj za naslov prvaka.

Nas zanima Vaše cijenjeno mišljenje o ovoj problematici. Smatrate li da bi svijet trebao imati jednu veliku MMA promociju koja bi bila apsolutni gospodar borilačke scene ili je za sport bolje da postoji i ozbilja konkurencija Dani Whiteu i društvu?

Pitanje je stoga jednostavno, a glasi: Da li Zuffa treba ugasiti Strikeforce?

Glasati kao i obično možete u lijevom kutu naslovnice, a mi vam se unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI