Northcuttov mentor Faber otkrio: “Prihvatio je meč unatoč mom savjetu, posljedica je smrvljeno lice!”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.05.2019 10:12h Autor:

Ilustracija

Bivše UFC zvijezde, najprije Eddie Alvarez, a sada i Sage Northcutt, su na brutalan način morali shvatiti koliko je napredovala konkurencija u drugim MMA organizacijama. Obojica su odnedavno dio azijskog diva ONE Championship i obojicu su u svojim debijima za tu organizaciju doživjeli katastrofalne poraze nokautom.

Za Alvareza je bio koban Rus Nastyukhin, a za mladu američku MMA zvijezdu Sagea Northcutta kicboxing veteran Cosmo Alexandre. Nokaut prošlog vikenda na priredbu u Singapuru je bio toliko težak da su mu liječnici morali čak devet sati spašavati lice od osam faktura koje su posljedica strašne desnice kojom ga je srušio za samo 29 sekundi.

Što o svemu kaže Northcuttov mentor, bivši UFC borac, a danas glavni čovjek tima Alpha Male iz Sacramenta Urijah Faber?

(FOTO) Osam fraktura i devet sati operacije! To je cijena koju je Sage Northcutt platio u svom debiju za ONE Championship

“Sage se kretao najprije u jednu stranu, a onda u drugu stranu, bio je prvi put u ringu i doslovno ga je protivnik skršio najgorim mogućim udarcem koji mu je slomio čitavo lice. Doslovno mu je smrvio obraz u 30 različitih komadića i usput mu slomio i orbitalnu kost. Imao je ukupno osam fraktura, a tijekom operacije su mu morali sakupljati komadiće kosti i vaditi ih van”, izjavio je Faber u razgovoru za portal MMAFighting.

Dojam je da Faber i Northcutt nisu bili na istoj valnoj duljini uoči ovog meča. Dapače, čelnik Alpha Malea tvrdi da je njegov pulen prihvatio ovaj meč unatoč savjetu da učini drugačije.

“Cosmo je sedmerostruki svjetski prvak, vrlo je opasan, a ovaj meč je bio u kategoriji do 84 kilograma. Tamo u ONE-u nitko ne skida kile, samo rade testove hidracije. Sage je uzeo meč unatoč nekim savjetima, ne kažem da više ne vjerujemo u njega, vjerujemo apsolutno… Ali volio bih ga u budućnosti vidjeti u kategoriji do 77 kilograma i volio bih da idući put odradi čitav kamp ili barem malo više nego ovaj put”, tumači Faber.

Ipak, član UFC-ove Kuće slavnih ne traži isprike za Northcutta…

“Ne kažem da je zato izgubio od Alexandrea. Borio se protiv jako dobrog i jako kvalitetnog protivnika, a ovo je prvi put da je nastupao u ringu. U konačnici se dogodila stravična ozljeda i lice mu je doslovno smrvljeno. Možda je u budućnosti pametno da treneri imaju konačnu riječ i odlučuju da li je dobra ideja da borac nastupi ili ne. Mislim da je dobra ideja i da Sage u budućnosti popriča sa svojim ocem koji ga jako mnogo voli i vjeruje u njega”, zaključio je Faber.

Ovo je bio treći poraz u karijeri za Northcutta, ali prvi nokautom. Ukupno ima 11 – 3, a sigurni smo da će debi u ONE-u pokušati zaboraviti što prije. To će biti prilično teško s obzirom na dug oporavak koji mu slijedi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI