Nokaut dana: Nevjerojatna eksplozivnost i agresija “letećeg” Zelga Galešića (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.10.2017 15:26h Autor:

Zelg Galešić

Ako za nekog borca u povijesti MMA-a možemo reći da u karijeri nije odradio dosadnu borbu, onda je zicer odgovor Zelg Galešić. Hrvatski borac ostao je poznat po tome da kod njega nije bilo kalkuliranja, a jedina prava taktika bila je svim silama naprijed.

Njegova borba iz koje izvlačimo današnji nokaut dana je zapravo borba u kojoj je ostvario svoj posljednji trijumf u karijeri. Bilo je to 2012. godine, na eventu indijske promocije SFL, a “Benkeia” je čekao vrlo dobar i iskusan američki borac, bivši WEC prvak poluteške kategorije, Doug Marshall.

Realno je reći kako ovakav stil borbe Galešiću nije uvijek donosio plodove, no u ovoj borbi je apsolutno sve izveo onako kako je zamislio. Od prve je sekunde krenuo svim silama naprijed, a Marshall je bio uzdrman već unutar prvih dvadeset sekundi. Zelg je nastavio bacati na njega sve što je imao i sve što je mogao te je završio borbu nakon nešto više od pola minute, sjajnim letećim koljenom.

Nažalost, kao što smo već spomenuli, ovo je bila njegova posljednja pobjeda u karijeri. Nakon ovoga se vratio u Bellator, gdje je poražen od Attile Vegha, a onda je do kraja karijere odradio još borbe protiv Lintona Vassella i Rica Rodrigueza, protiv kojeg se umirovio u FFC ringu. Ovaj borba zapravo je samo dokaz koliko je šteta što u vrijeme Zelgovih borbi nije bilo lako doći do izravnih prijenosa. Jer, bilo da pobjeđivao ili gubio, bilo ga je užitak gledati. Šteta samo što mu borbe nisu trajale malo duže, kao uostalom i profesionalna karijera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI