Nokaut dana: Kako je Poturak na spavanje poslao legendarnog Manhoefa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.09.2018 11:36h Autor:

Melvin Manhoef

Vratila se rubrika nokaut dana, a povratničko izdanje pripada BH Machineu, odnosno možemo reći BH Legendi, Dževadu Poturku i njegovoj pobjedi nad Melvinom Manhoefom, koja ga je zapravo lansirala u vrh svjetskog kickboxinga.

U pitanju je meč iz 2005. godine, koji se održao u nizozemskom Aalkmaru, a Poturak kada još uvijek nije bio niti približno poznato ime u svijetu kickboxinga, za razliku od Manhoefa, o čijem se talentu već naveliko pričalo. Ukratko, Poturak je planski doveden kao još jedna žrtva na putu izgrađivanje zvijezde, no pokvario je planove organizatora pobjedom samo 15 sekundi prije kraja.

No, nije to bio neki slučajni udarac koji je sjeo u pravo vrijeme na pravo mjesto. Poturak je taktički radio sjajno, bio je spreman na sve te je iskoristio ponuđenu priliku, a na račun ove pobjede je izgradio prvu stepenicu svog daljnjeg puta prema svjetskom vrhu, gdje se podosta dugo vremena nakon toga i nalazio.

Nešto više o meču, tome kako je došlo do njega i što se sve događalo prije i nakon okršaja, Dževad je ispričao na svom gostovanju u Podcast Inkubatoru. A u videu ispod teksta pogledajte drugu i treću rundu meča, odnosno način na koji je Poturak riješio već tada poznatog i popularnog Nizozemca. Tom pobjedom je zapravo krenuo njegov angažman u velikom K-1, koji je trajao od 2006. do 2013. godine, odnosno Grand Prixa u Zagrebu, gdje je kao zamjena došao do polufinala.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI