Nokaut dana: Hendo, Bisping i "H-bomba" zrak-zemlja (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.02.2015 16:03h Autor:

screenshot

Današnji nokaut dana je jedan od najbrutalnijih ikad viđenih unutar UFC-ovog kaveza. Odvodimo vas na jubilarni UFC 100 i fantastičnog Dana Hendersona, koji je Michaela Bispinga doslovno "zakucao".

Dugo se je kuhala atmosfera borbe Michaela Bispinga i Dana Hendersona, koja se dogodilo na UFC 100 eventu, 11. srpnja 2009. godine u Las Vegasu. Na programu su se nalazile dvije najveće UFC-ove zvijezde, Brock Lesnar i Georges St-Pierre, koji su branili svoje naslove, no ono što je najviše ostalo fanovima u memoriji, dogodilo se na trećoj najvažnijoj borbi,

Henderson i Bisping bili su daleko od dobrih prijatelja. Koliko god da su odnos držali na rubu podnošljivosti, dok su bili treneri u devetoj sezoni Ultimate Fightera, sve se rasplamsalo nakon završetka snimanja, uz jedan od najžešćih 'trash talkova' koje pamtimo u UFC-u. Sve je to rezultiralo ljutim fanovima i još ljućim Hendom.

Kad je kratko prije održavanja objavljeno da će pobjednik dobiti priliku napasti Andersona Silvu i pojas prvaka, atmosfera je postala jednostavno usijana, a Bisping, tada skora 7-1 u UFC-u (3-0 u srednjoj kategoriji) je bio favorit, što se fanovima nikako nije sviđalo. 

No, ako do tad Hendo nije bio heroj američke publike, postao je tog dana. Bisping je naletio na poznatu "H-bombu", no ono što se dogodilo nakon toga ostat će upamćeno kao jedan od najbrutalnijih poteza u povijesti organizacije. Zakucavanje, h-bomba zemlja-zrak ili neki treći naziv, nije bitno. Bitno da vrijedi još jednom pogledati kako je to izgledalo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI