Njemački Muay Thai borac poginuo boreći se za ISIS

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 08.07.2015 13:31h Autor:

Valdet Gashi

Valdet Gashi(29) ostavio je iza sebe svoj stari život i svoju obitelj kada je zajedno sa tri svoja MMA učenika u siječnju otišao u Siriju kako bi se priključio terorističkoj skupini ISIS. Tvrdio je da ne sudjeluje aktivno u borbama, već da patrolira na granici i zaustavlja švercere i špijune. Nije bitno što je Valdet tamo radio jer sada je potvrđeno da je borac mrtav.

Njegov brat Loni je na Facebooku objavio da mu je brat poginuo. Isto je učinilo i par njemačkih i švicarskih lokalnih novina navodeći kako je Gashi poginuo 26. lipnja 2015. Okolnosti smrti nisu poznate.

Njemački borac je originalno sa Kosova od kuda je odselio kada mu je bilo 6 godina. Bio je poznat kao veliki talent na njemačkoj i europskoj Muay Thai sceni. Bio je član poznatog njemačkog Muay Thai kluba "Thai-Box Club Singen". Kasnije je osnovao svoj klub "MMA Sunna" u švicarskom Winterthuru gdje je trenirao isključivo muslimanske borce držeći se islamskih pravila. Borio se u kategoriji do 70 kilograma i ostvario zavidan omjer pobjeda i poraza, čak 90 pobjeda u 154 borbe (35 KO). Osvojio je nebrojene njemačke i švicarske titule, uz to uzeo je i nekoliko europskih titula po K1, Muay Thai i Sanda pravilima. Čak dvaput je bio svjetski Muay Thai prvak. Valdet Gashi iza sebe je ostavio ženu i dvije male kćeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI