Nick Newell, najveća MMA inspiracija, vraća se profesionalnim borbama

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.09.2017 18:25h Autor:

Nick Newell

Iz Legacy Fighting Alliance promocije su objavili kako su potpisali ugovor s Nickom Newellom, čime se ovaj borac vraća aktivnoj karijeri. Newell je postao poznat kao WSOF borac, koji je izuzetno uspješno nastupao unatoč svom invaliditetu.

31-godišnji Newell je postao globalno poznat 2012. godine, nakon što je osvojio naslov prvaka XFC promocije te se medijima prenijela vijest kako je naslov osvojio borac koji je rođen bez lijeve podlaktice. Unatoč tome, Newell se od malena bavio hrvanjem, koje je uspješno prenio na MMA, usput patentiravši svoj vlastiti stil koji je u kavezu jako dobro koristio. Nakon osvajanja te titule, odmah je preselio u friško osnovani i vrlo ambiciozni WSOF. U toj je promociji startao s dvije pobjede, koja su ga dovele do skora 11-0 i borbe za titulu protiv Justina Gaethjea. Tu je borbu izgubio prekidom, no uspješno se vratio nakon toga, ostvarivši dvije nove pobjede. Krajem 2015. godine se umirovio sa skorom 13-1, uz deset pobjeda prekidom (dva nokauta, osam prisiljavanja na predaju).

Unatoč umirovljenju, Nick je nastavio redovno trenirati te je usput sanirao sve ozljede koje su mu se nakupile tijekom karijere. U međuvremenu je sparirao s nekim timskim kolegama te se ponovno pojavila želja za nastupima. Kontaktirao je svog menadžera, ovaj je stupio u kontakte s nekim jačim promocijama i Nick je potpisao ugovor s LFA, vjerojatno najboljom malom promocijom u Americi, čiji eventi redovno dobro prolaze kod pasionirane MMA publike. LFA je trenutno, po svemu sudeći, četvrta najkvalitetnija promocija u SAD-u, odmah iza UFC-a, Bellatora i Profesional Fighters League (bivši WSOF).

Iz promocije nisu objavili kada bi Newell mogao nastupiti te tko bi mogao biti njegov protivnik i kakve ambicije imaju za njega. Pretpostavlja se kako će se boriti u lakoj kategoriji, odnosno do 70 kilograma, u kojoj se borio tijekom cijele karijere.

Objavu dijeli Nick Newell (@notoriousnewell)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI