Ne žele slobodnu borbu: Svjetska MMA federacija nije dobila status promatrača u olimpijskoj obitelji!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.02.2019 11:05h Autor:

IMMAF

Nažalost, slobodna borba (MMA) će morati pričekati na status promatrača tijekom Olimpijskih igara! Naime, tijelo “Global Association of International Sports Federations Council (GAISF)” je ovih dana odlučilo ne odobriti status promatrača na Olimpijskim igrama krovnoj MMA federaciji IMMAF-u (International MMA Federation).

Upravo je ovaj status promatrača gotovo neizostavan put da neki sport postane jasno priznat na svjetskoj olimpijskoj razini kao “pravi sport”. A to onda znači i naputke nacionalnim olimpijskim odborima i drugim tijelima koje dovode do boljeg i jasnijeg statusa nekog sporta na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Nadalje, samo sportovi koje priznaje GAISF se mogu prijaviti u budućnosti za bilo kakve olimpijske programe, a ovim odbijanjem je postalo jasno da “mainstream” još uvijek nije spreman priznati slobodnu borbu kao pravi sport, iako to naravno jest.

“Nažalost, to nije odluka koju smo očekivali ili htjeli. Mnogo posla je uloženo u ovu prijavu, a ovo je vrlo razočaravajuće. Odbijenica GAISF ne nudi nikakvo objašnjenje, a ne kazuje niti kako su se odlučili za ovu odluku. I zato tražimo dodatna pojašnjenja. Ovo nije kraj priče. I dalje ćemo se nastaviti boriti za naše mjesto pod suncem u široj zajednici sportova. Prijavit ćemo se ponovno što je prije moguće”, komentirao je direktor IMMAF-WMMAA Densign White.

Ne zna se kada bi moglo biti moguće ponovno aplicirati MMA za status promatrača.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI