Nastavlja se tjedan odlazaka, umirovio se i “King Mo” Lawal

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.06.2019 09:42h Autor:

King Mo, Arlovski i Rakić

Niz poznatih borilačkih imena koja su ove godine odlučila završiti karijeru nastavlja se s jednim od najboljih boraca koji nikad nisu nastupili u UFC-u. Muhammad “King Mo” Lawal odlučio je kako je došlo vrijeme za povući se iz borbi i posvetiti trenerskom poslu.

King Mo odlučio se povući u tišini, nakon što je po prvi put u karijeri doživio niz dva, a odmah nakon toga i tri poraza. Shvatio je kako je trenerski posao ono što ga je počelo više veseliti i odmah će u svom American Top Teamu dobiti nove dužnosti. Odluka o umirovljenju svakako je došla u dobro vrijeme, jer je lako zaključiti kako njegovi posljednji nastupi više nisu bili na potrebnoj razini.

Danas 38-godišnji Lawal u MMA je ušao 2008. godine kao srebrni olimpijski hrvač i trostruki prvak SAD-a. Odmah u startu je počeo ostvarivati zapažene rezultate i godinu dana kasnije postaje dio Strikeforcea, gdje već u drugoj borbi dolazi do pojasa prvaka poluteške kategorije pobjedom nad Gegardom Mousasijem. Pojas gubi odmah u idućoj borbi, no u toj promociji ostaje sve 2012. godine i njihovog pripajanja UFC-u. Ipak, za razliku od većine boraca iz promocije, on nije automatski pristupio UFC-u nego je odlučio svoju karijeru nastaviti u Bellatoru.

U Bellatoru je bio svakako jedan od aktivnijih boraca te je odradio 16 nastupa u njihovom kavezu. Četiri puta bio je posuđen Rizinu, gdje se posebno ističe osvajanje teškaškog Grand Prixa 2015. godine, dok je iduće godine u pokušaju obrane istog eliminiran od Mirka Filipovića. U Rizinu je zapravo odradio i svoju posljednju borbu. Dogodilo se to u travnju ove godine, kad mu se Jiri Prochaska nokautom osvetio za poraz u finalu spomenutog Grand Prixa 2015. godine.

Tijekom nastupa u Bellatoru uspio je par puta doći blizu titule, no nije ju osvojio. Iz tog razdoblja karijere svakako vrijedi spomenuti dvije borbe s Rampageom Jackson uz 1:1 rezultat na kraju, kao i pobjede nad Satoshijem Ishiijem, Cheickom Kongom i Lintonom Vassellom. Ukupno je u MMA karijeri ostvario 21 pobjedu i devet poraza.

Od njega se vrlo lijepom porukom na Instagramu oprostio American Top Team i nju prenosimo ispod teksta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

I just wanted to give @kingmofh a shout out and congrats for all he’s accomplished in this sport. For those that aren’t aware, he’s decided to “hang em up” and dedicate the next chapter of his life to coaching our pro fighters. I have to note, I’ve seen countess fighters train and walk through our doors and King Mo is hands down one of the best teammates I have ever seen. Beyond selfless. Proud to call him a teammate and even more excited to have him working and coaching full time with the squad. All the best Mo!! Congrats on a hell of a career!! Lets keep it positive and show this man some love! #americantopteam, #mma, #wrestling, #coachlife, #accomplished, #moneyweight, #kingmo, #warrior

Objavu dijeli American Top Team (@americantopteam)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI