Napustio je UFC, potpisao za konkurenciju te dobio ekskluzivni ugovor s Reebokom!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.04.2017 20:01h Autor:

Kyoji Horiguchi

Bio je bivši izazivač muha kategorije, nakon te borbe pokrenuo je novi sjajan niz i došao korak do novog napada na titulu. No, odlučio je napustiti UFC i potpisati za Rizin, a onda se dogodilo nešto na prvu ruku bizarno. Potpisao je ekskluzivni sponzorski ugovor s Reebokom.

Tako zaprava zvuči priča Kyojia Horiguchia (18-2), vjerojatno trenutno najboljeg japanskog borca i nove zvijezde Rizina, koji ovog vikenda ima debi nastup u svojoj novoj promociji. A na njega će krenuti u vrlo sličnoj opremi onoj koji je nosio na prošlom radnom mjestu.

Naime, Reebok je danas predstavio Horiguchia kao novog borca s njihovim ekskluzivnim sponzorskim ugovorom. To sve zvuči vrlo čudno, ako znamo da je Reebok u sponzorsko-partnerskom ugovoru s UFC-om i čini se logičnim da ne bi trebali pomagati konkurenciji preko financiranja i sponzoriranja njihovih boraca. No, puno toga je čudno u suradnji UFC-a i ovog sportskog branda, tako da je i ovo na neki način možda bilo i očekivano.

UFC je pod ugovorom s Reebokom do 2021. godine, a prema njemu niti jedan borac, tijekom događanja vezanih uz nastup te u samom kavezu, na sebi ne smije imati obilježja niti jednog drugog branda i tu se ne misli samo na brandove sportske opreme. Upravo zbog toga sve veći broj boraca napušta UFC. MMA raste kao sport, a time raste i zainteresiranost sponzora za financijska ulaganja, a zabranjeno im je sponzorirati najbolje borce svijeta. Barem dok su oni pod ugovorom s UFC-om.

Tako će Horiguchi od sada nositi obilježja istog sponzora kao tijekom svoje UFC karijere, ali uz njih će smjeti imati sve ostale koji su željni sponzorirati ga i ulagati u njegovu karijeru te se promovirati putem njegovih borbi. I gledajući kako je krenulo, vjerojatno nije jedini. A srpanj 2021. godine se čini tako daleko…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI