Napravljen velik korak prema legalizaciji MMA-ja u New Yorku

Ostale vijesti 14.02.2012 08:50h Autor:

New York city

Odbor Američkog Senata za kulturu, turizam, parkove i rekreaciju je odobrio Atletskoj Komisiji države New York dodavanje slobodne borbe (MMA) listi kontaktnih sportova koji bi u budućnosti mogli održati mečeve i priredbe u New Yorku. Isti prijedlog poslan je na razmatranje i Odboru za ekonomski razvoj i malo poduzetništvo.

Dakako, ovo je velik korak prema naprijed u legalizaciji slobodne borbe u državi New York, jednoj od samo tri američke savezne države u kojoj je MMA i dalje izvan zakona.

“Radi se o velikoj nepravdi prema milijunima UFC-ovih fanova u New Yorku koji žele vidjeti dvoboje slobodne borbe bez da moraju putovati izvan granica svoje savezne države. Nadamo se da je ovo prvi korak u legalizaciji MMA-ja u New Yorku. Slobodna borba je najbrže rastući sport u povijesti, ne samo u broju fanova, nego i u broju sportaša koji se s njim bave. Postoje doslovce stotine škola i kampova za treniranje slobodne borbe u New Yorku, a vjerujem da bi sport i ekonomski doprinosio državi New York”, izjavio je vlasnik UFC-a Lorenzo Fertitta.

Vjeruje se kako je blokiranje legalizacije MMA-ja u ovoj američkoj saveznoj državi posljedica političke odmazde prema poslovnom carstvu braće Fertitta koji osim UFC-a, u vlasništvu imaju i čitav lanac casina.

PODIJELI
,
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI