Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nakon WSOF 24 pobjede, umirovio se Nick Newell | Fight Site

Nakon WSOF 24 pobjede, umirovio se Nick Newell

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 11:26h Autor:

Nick Newell

Najpoznatiji svjetski profesionalni MMA borac s invaliditetom, Nick Newell, odlučio je završiti svoju karijeru, i to nakon pobjede na tek završenom eventu. Karijeru završava s 13 pobjeda i samo jednim porazom.

Newell je tu odluku objavio odmah u kavezu nakon borbe, a malo detaljnije o toj svojoj odluci odlučio je progovoriti malo kasnije, nakon što se vratio iz svlačionice. S tek 29 godina starosti, nitko ovo nije očekivao, no Nick ima svoje razloge. Oni su, prije svega, ljudske prirode.

"Imam tek 29 godina, no razmišljam o tome kako želim imati tijelo u dobrom stanju kad ostarim. Želim imati obitelj, želim imati djecu i biti u potpunosti sposoban igrati se s njima", emotivno je započeo Newell, koji nije pokušao sakriti suze u očima. Onda je nastavio o svojoj karijeri:

"Došao sam do ovoga gdje sam teškim radom, a to ostavlja ožiljke na tijelu. Posebno sam to osjetio u posljednjih par trening kampova. Osjetio sam kako to više nije to i da je ovo jednostavno moje vrijeme za stati i reći da je dosta. Ne želim biti borac koji se bori samo da bi primio ček na kraju. Želim biti borac koji to radi zato što to voli, a kad osjetim da više ne može pružati ono najbolje od sebe, to jednostavno više nije to. Osjećam kako više ne mogu biti dobar koliko želim biti, jer moje tijelo to više ne prati i ne reagira kao prije."

Suze su ga preuzele, ali Nick je nastavio vrlo iskreno, pokušavajući objasniti kako nije sve u onome što se događa na dan borbe, nego da je ono mjesecima prije toga onaj teški dio. 

"U sebi jednostavno više nemam ono što je potrebno. Ovo je bila moja posljednja borba, borio sam se pred publikom u svom gradu i bilo je to najljepše iskustvo na svijetu. No, za ovu borbu nisam pravo niti trenirao. Spajala mi se ozljeda za ozljedom i tako posljednja tri kampa. Osjećao sam se užasno i jednostavno došlo je vrijeme da prestanem", konačna je odluka Newella, koji je dodao još jedan problem:

"Dan prije vaganja sam došao s 8 kilograma viška, ne znam ni sam kako sam to uspio skinuti. A bilo je tako jer nisam bio u stanju trenirati koliko je potrebno. Sve je to dodatno utjecalo na moje tijelo."

Sjajan momak i velika inspiracija. Dokaz da te ništa ne smije zaustaviti u ostvarenju svojih snova i želja te da ne postoji taj invaliditet ili problem s kojim se čovjek ne bi trebao suočiti. Nick Newell donio je nešto novo u MMA, ne samo svojom pojavom, nego i karakterom, on nije bio borac samo u kavezu, on je veliki životni borac i pravi uzor svakom sportašu. A ovaj način umirovljenja je još više prezentirao o kakvom je sjajnom momku riječ. Hvala Nicku za sve što je dao sportu kojeg svi volimo.

"Želim nakon svega imati dobar život, a to neće biti moguće ukoliko se nastavim boriti. Ne želim svojim fanovima davati lošijeg Nicka Newella, želim da imaju onog najboljeg, ali to nažalost više nije moguće. Hvala svima koji su me podržavali, bilo je ovo divno iskustvo", dodao je na kraju Nick Newell, borac od kojeg svi možemo nešto naučiti.

Ovaj borac, koji se rodio bez kompletne lijeve podlaktice, u mirovinu odlazi s 13 pobjeda (dvije nokautom, osam prisiljavanjem na predaju) i samo jednim porazom. Borac koji je bio bolji od njega je Justin Gaethje, najpopularniji WSOF borac i jedan od najboljih svjetskih boraca lake kategorije. On ga je savladao prošle godine, u borbi za WSOF titulu prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI