Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nakon otkazane borbe, Askren i Santos jedan drugog proglasili kukavicom, organizacija ogorčena Brazilcem | Fight Site

Nakon otkazane borbe, Askren i Santos jedan drugog proglasili kukavicom, organizacija ogorčena Brazilcem

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.11.2015 20:10h Autor:

Ben Askren i Luis Santos (foto: ONE FC)

Borba Bena Askrena i Luisa Santosa na kraju ipak nije održana, a zbog toga su bili ljuti oba borca. Santos jer se Askren nije htio boriti nakon njegovog pada vage, a prvak zbog samog pada, kao i zbog toga da Brazilac nije prihvatio njegove nove uvjete. Predsjednik organizacije izjavio je kako je ogorčen.

Iako je Santos pao vagu za 900 grama te se borba mogla održati, ali pojas prvaka više ne bi bio u igri, Askren je tu soluciju odmah odbio, a nakon toga izjavio da će se boriti jedino budu li se ponovno vagali te granica težine, umjesto 77 kilograma, bude 86. Iako se to na početku činio kao prijedlog u "Askrenovom" stilu, Amerikanac je više puta potvrdio kako je ozbiljan i kako je to jedini uvjet pod kojim će nastupiti.

Askren se tako i pojavio danas u 13 sati, 30 minuta prije početka samog eventa te je bio spreman odraditi vaganje za borbu do 86 kilograma (190lbs). Santos nije došao, tako da na kraju od borbe nije bilo ništa, a onda su krenula međusobna napadanja.

No, prvo se javnosti obratio predsjednik organizacije, Victor Cui: "Ono je jedinstveno najneprofesionalnija stvar koju sam vidio u povijesti ONE FC-a. Imao je mjesece da bi se pripremio za ovu borbu, tj. sve od travnja kad se dogodila prva borba. Pojavili se s tolikim viškom kilograma je nevjerojatno neprofesionalno. Ne mogu vjerovati da profesionalni borac, na ovom nivou natjecanja i s toliko velikim ulogom, može pasti vagu."

Još je dodao: "Ogorčen sam. Nije bio ozlijeđen, nije bilo ozljeda, kad je došao sam ga vidio gdje jede i doživio olakšanje jer mi je to bio dokaz da dobro stoji s težinom. A onda je prvo pao vagu, pa odbio Askrenov prijedlog za borbu do 86 kilograma.

Askren je izjavio kako od borbe neće biti ništa, odnosno da je Santos nije pojavio. Također, rekao je da smatra kako je možda i namjerno pao vagu, iz straha od poraza.

Santos se, iako se nije pojavio, ipak obratio fanovima: "Askren je idiot, priča sranja jer sam se pojavio s 900 grama preko dozvoljene granice i to nakon teškog i napornog rezanja. I onda daje neke blesave nevjerojatne uvjete, to nema smisla. Ako borba nije za pojas, kao da je to bitno, mislim da se zapravo boji. Ja sam bio spreman boriti se protiv njega, ali čini se da on nije. Da je on došao 900 grama pretežak, ja bih se i dalje borio protiv njega."

Nije poznato kakve bi mogle biti sankcije, niti što će se sada dogoditi. No, teško da se može opravdavati potez ijednog borca, kako Santosa, pa tako i Askrena, koji je jednostavno odbio borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI