Najveći MMA portal objavio anketu: Tko je najveći teškaš svih vremena, Fedor ili Stipe?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.04.2018 18:25h Autor:

Stipe Miočić i Fedor Emelianenko

Još dva dana ostala su do novog ulaska Fedora Emelianenka u MMA kavez, a takvi dani su među MMA fanovima rezervirani za vječnu debatu oko toga je li Rus najveći MMA borac svih vremena ili barem najbolji teškaš. Ipak, u posljednje vrijeme mu se po tom kriteriju pojavila prava konkurencija pa je portal MMA Junkie odlučio napraviti anketu.

Kada je Dana White, u prvoj epizodi trenutno aktualne sezone Ultimate Fightera, pri obraćanju borcima, Stipu Miočića predstavio kao najvećeg teškaša svih vremena, bilo je jasno kako su si to priznali i oni žestoki protivnici takve teorije. Naravno, po kriteriju uspjeha, Stipe je svakako najveći teškaš u povijesti UFC-a, jer je jedini uspio tri puta obraniti titulu kraljevske kategorije. No, sigurno će se na globalnoj razini barem još neko vrijeme vrtjeti i ime velikog Fedora, čija MMA karijera također nije gotova, a u subotu ćemo saznati neke bitne informacije o tome koliko je zapravo blizu kraju.

Portal MMA Junkie tako je postavio vrlo zanimljivu anketu, u kojoj je postavljeno pitanje tko je najveći teškaš u MMA povijesti, a ponuđene su bile tri opcije. Prva je bila Stipe Miočić, druga je bila Fedor Emelianenko, a treća je bila netko treći, gdje se prije svega misli na borce poput Caina Velasqueza, koji također još uvijek nije rekao svoje posljednje. Glasovalo je gotovo 2000 čitatelja tog popularnog portala, a rezultati se nalaze na twittu koji smo podijelili.

Kao što možete vidjeti, čak 56% glasača smatra kako je to Stipe Miočić, 34% je na strani Rusa, dok se jedna desetina glasača ne slaže s ponuđenim izborom, nego najvećim smatraju nekog od nenavedenih boraca. Naravno, mora se uzeti u obzir činjenica da je većina MMAJunkie publike iz SAD-a, koji je bliži UFC-u, u kojem Fedor nikada nije nastupio. Isto tako, niti preostali rezultati iz američkih ringova i kaveza teško Fedora mogu svrstati među najbolje. Ipak, njegov nevjerojatan niz iz Prideovog ringa zauvijek će puno značiti MMA romanticima i oni koji prate ovaj sport još otkako je bio na slabim nogama, mlad i neshvaćen. Nema sumnje kako će takvima Fedor, neovisno o rezultatima u ovom poznom dobu karijere, ostati najveći. Pa kakve god Miočić napravio rezultate u godinama koje su tek ispred njega.

Uostalom, jesmo li ikada do sada dobili odgovor je li veći Jordan ili LeBron, je li veći Sampras ili Federer, Pele ili Maradona te naravno Ronaldo ili Messi, Tyson ili Ali? Teško da ćemo dobiti neki objektivan odgovor i u ovom slučaju. No, svakako je lijepo vidjeti ovako dobre rezultate pokraj imena Stipe Miočića.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI