Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Najgori sudački propust u povijesti MMA-ja? 90 sekundi borac proveo u nesvijesti prije sudačke reakcije (VIDEO) | Fight Site

Najgori sudački propust u povijesti MMA-ja? 90 sekundi borac proveo u nesvijesti prije sudačke reakcije (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.08.2018 11:28h Autor:

Screenshot

U glavnoj borbi Demolidor Fight eventa, u meču koji je odlučivao o prvaku lake kategorije, susreli su se Melqzuizael Costa i Rafael Barbosa.

Priredba se održala proteklog vieknda u brazilskom gradu Bauru, a nitko nije vjerojvao da bi već spomenuti meč mogao okončati tragedijom.

A upravo to se gotovo i dogodilo…

Barboza je krenuo gušiti svog protivnika u trećoj, finalnoj rundi i dobro je uhvatio “anaconda choke” u trenutku kada su obojica pali na pod. Dvadeset sekundi kasnije, Barbosa tvrdi da je rekao sucu Emersonu Pereiri Saezu (što se vidi i na snimci) da je njegov protivnik Costa u nesvijesti. No, sudac je stajao još 90 sekundi pored boraca bez da je prst pomaknuo.

“Rekao sam ti!”, Barboza je vikao na suca u trenutku kada je otpustio stisak, a Costa pao u nesvijesti na pod. Video je vrlo brzo posta viralan radi nevjerojatne sudačke greške koja je brazilskog borca gotovo koštala života.

Nasreću, Brazilac je nakon noći provedene u bolnici došao k sebi te je u ponedjeljak pušten na kućno liječenje. U narednim danima će biti provedeni novi testovi kako bi se vidjelo ima li nekih dodatnih posljedica radi činjenice da je čak 90 sekundi bio u nesvijesti.

“Uhvatio me u ‘anaconda choke’ i ja sam se okrenuo u pogrešnu stranu. Pao sam u nesvijest. Prva stvar koje se sijećam kada sam otvorio oči jesu treneri i liječnik koji stoje iznad mene. Izgovarali su moje ime, zvali su me, a ja nisam mogao disati. Bio sam u agoniji. Vratio sam se u normalu tek kada su me doveli u bolnicu i dali mi neke lijekove”, izjavio je Costa u ponedjeljak te je dodao:

“Vidio sam na videu trenutak kada sam pao u nesvijest. Možda su mnogi pomislili da sam bio budan, ali nisam. Ono što sam se par puta pomaknuo su bili napadi. Moj kut, pa čak i moj protivnik, su vikali sucu da sam u nesvijesti, ali je sudac samo odgovarao da će prekinuti meč kada budem potpuno nesvijestan. A bio sam. Svaki sudac dotakne borca da bi vidio što se događa. On mene nije dotaknuo. Da protivnik nije otpustio stisak, sada bih bio mrtav.”

I sudac Saez je za medije otrkio svoju stranu priče. Svjestan je da je gadno pogriješio iako njegova teorija baš i “ne drži vodu”.

“Bio je u ‘anaconda’ gušenju, a ja nisam primjetio da on zaparvo ima napadaje, mislio sam da je u redu. Imao je otvorene oči i nisam vidio uopće simptome da je izvan svijesti. Mislio sam da pokušava pobjeći. Bio je miran, disao je, nisam vidio da mu se noge tresu. Jedna ruka je čitavo vrijeme gurala protivnika. Tu su bili i ljudi iz kuta i nitko nije primjetio da nije tu, inače bi vikali. Nitko nije ništa primjetio, pa niti ja”, objašnjava neuvjerljivo sudac koji se planira umiroviti.

“Jako sam uznemiren zbog svega što se dogodilo. Moja obitelj i ja smatramo da bih se trebao umiroviti. Odradio sam najbolje što sam mogao. Želim Costi i njegovom protivniku sve najbolje. Mladi su i nadam se da će ispuniti svoje snove”, dodao je sudac Saez.

Barboza ima 7-1 u profesionalnoj karijeri te je slavljem protiv Coste uzeo pojas u lakoj kategoriji.  Costa je na 11-2.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI