Najbolji europski ’pound4pound’ borac spreman za najveće organizacije

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.10.2015 12:23h Autor:

Ivan Buchinger

Ivan Buchinger još je jednom obranio naslov M-1 prvaka u perolakoj kategoriji, pa se opet postavlja pitanje kad bi se vjerojatno najbolji europski MMA borac mogao predstaviti velikoj sceni.

Slovački borac skora 30-4 jučer je savladao Mansoura Barnouia jednoglasnom odlukom te je tako i dalje nositelj M-1 pojas. 29-godišnjeg Buchingeru bila je to deveta pobjeda u nizu, nakon što je 2012. godine poražen od Conora McGregora za Cage Warriors titulu. McGregor je nakon te borbe završio u UFC-u, dok je "Buki" nastavio nastupati u Warriorsima, da bi nakon toga prešao u M-1.

"Imam jako puno poštovanja prema svemu što je Conor postigao. Nakon što smo se borili, nisam očekivao da će tako brzo doći na tako visok nivo, prije svega zbog toga što je njegovo hrvanje bilo daleko od potrebne razine. No, on je odličan zabavljač i sjajan udarač, nevjerojatno precizan. No, mislim kako još uvijek nije jedan od najboljih 'pound4pound' boraca u Europi", rekao je Buchinger o posljednjem borcu koji ga je savladao.

Zato Buchingera sve više fanova i medija naziva najboljim "pound4pound" borcem u Europi. No, velike najveće organizacije do sad nisu bile zainteresirane za njegove usluge, unatoč sjajnom skoru i izuzetnoj efikasnosti (24 od 30 pobjeda bila su prekidom). Jedan od problema je taj da je riječ o borcu iz Slovačke, koja nije veliko tržište. Iz tog razloga, Ivan je već neko vrijeme član njemačkog MMA Spirit tima te sparing partner jednog od najboljih Bellatorovih boraca, Daniela Weichela. Ima i dobrog menadžera koji radi na Buchingerovom predstavljanju na najvišoj sceni.

"Kada pogledam iz mog kuta, meni je jako dobro u M-1 i jako se lijepo odnose prema meni. No, naravno da sam spreman na više od toga i spremni smo razgovarati sa svim najvećim organizacijama, bilo to UFC, Bellator ili ONE FC. Bit ću sretan da se mogu boriti u bilo kojoj organizacija koja će mi osigurati dobru zaradu i dobar život. Onda ću se i u potpunosti moći posvetiti onome u čemu sam najbolji, odnosno borbi", rekao je Buchinger, za kojeg se iskreno nadamo da će uskoro te želje i ostvariti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI