Na UFC-u 138 prvi put nastupa jedan irski Cigan nomad!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.11.2011 09:26h Autor:

John Maguire

Večeras će u britanskom Birminghamu po prvi puta u povijesti UFC-a u oktogon ući jedan “irski Cigan”.

Ugledni je ESPN napravio veliku priču o Johnu Maguireu koji bi u velter kategoriji trebao debitirati protiv Justina Edwardsa. Ako ste gledali legendarni film Snatch s Bradom Pittom u glavoj ulozi, onda se vjerojatno sjećate irskih Cigana putnika i njihovog sprecifičnog “nomadskog” načina života.

I Maquire je donedavno bio dio karavane irskih Cigana koji su poznati po tome da razmjerice tradicionalno rješavaju boksačkim mečevima golim rukama. To je ovom mladom borcu pomoglo u MMA karijeri…

“Radi se više o određivanju hijararhije u obitelji i zajednici, nego o borbi za novac. To je naš način da se rješavaju problemi. No, obično se radi o boksačkim mečevima, a manje o nekoj mješovitoj borbi. Ne prakticira se previše hrvanje i grappling i nekako se mješovita borba ignorira. Ja sam odrastao boksajući, no obožavam MMA”, objašnjava Maguire i dodaje:

“Nikada nisam živio nigdje osim u karavani. Sada smo već desetak godina na istoj lokaciji i cijela moja obitelj živi tamo. Lijepo je i mirno, a ja imam vlastitu kamp kućicu.”

U dosadašnjoj karijeri Maguire se proslavio pobjedama zahvatom kimura pa kaže kako ne bi imao ništa protiv da i ovaj dvoboj završi svojim zaštitnim znakom.

“Iskoristit ću svaku grešku, svaku malu priliku. No, ukoliko se ukaže prilika bilo bi lijepo ovaj dvoboj završiti kimurom”, zaključuje ovaj nomad.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI