Monson: Amerika je najveća teroristička organizacija, Miletich: Iseli se seronjo!

Ostale vijesti 24.09.2011 10:08h Autor:

Jeff Monson

MMA legenda,Jeff Monson, je poznati anarhist i protivnik američke vanjske politike, a izgleda da ga je posebno razočarala i naljutila odluka njegove države da uloži veto na zahtjev Palestine koja ovih dana u UN-u traži status nezavisne države.

Jučer se na Twitteru žestoko zakačio sa zagriženim republikancem, Patom Miletichem, koji je popljuvao njegove političke stavove. Zanimljivo, Miletich je zapravo Amerikanac hrvatskog porijekla koji je kroz svoju borilačku karijeru nastupao pod nadimkom “The Croatian Sensation”. Danas širi izrazitno nacionalističke stavove.

Sve je započelo kada je Monson ustvrdio da “se Amerika izdaje za zemlju slobode i demokracije, a uložit će veto na Palestinski zahtjev u UN-u”. Na to mu je Miletich kontrirao rečenicom kako je “Palestina izabrala terorističku organizaciju Hamas da je predstavlja” i konstatirao kako ne može vjerovati da neki Amerikanac nije stao na stranu Izraela.

“Palestina je zatražila samostalnost, ne Hamas. Istu stvar učinio je Izrael 1948.”, objašnjava mu nakon toga Monson, a Miletich se opet vraća na terorizam.

“PA, PLO, Hamas. Sve je to isto. Oni su odlučili uništiti Izrael. Stao si na stranu terorizma, prijatelju.”

Nakon što se rasprava u kojoj se Monson oslanjao na povijesne činjenice, a Miletich uglavnom na nacionalističku retoriku, rasplamsala, došli su točke kada je Monson Ameriku nazvao najvećim teroristom na svijetu.

“Želiš li nešto naučiti o terorizmu pročitaj si “Povijest SAD-a” od Howarda Zinna. Naša vlast je odgovora za više ratova, agresija, sukoba, smrti…nego sve druge terorističke organizacije zajedno. Da sumiram, ne podržavam terorizam, no očito je da ti podržavaš najveću terorističku organizaciju u povijesti sa svojim nacionalizmom.”

Tu je Miletichu pukao film pa je Monsonu poručio da se iseli iz Amerike.

“Slušaj seronjo. Ako ti se ne sviđa tvoja država, iseli se. Jednostavno je. Govoriš da nam je država zlo, a uživaš u kapitalizmu i borbi za novac. Ti si potpuno kontradiktoran. Za mene si mrtav”, poručuje američki borac hrvatskog porijekla na što je Monson zaključio:

“Ja sam samo rob kao i svi drugi i pokušavam odraditi posao koji moram u sistemu. Možemo se naći i raspraviti kada malo proučiš povijesti. Do tada nemam što raspravljati s osobom koja ne raspolaže niti s dvije činjenice.”

Monson će se za otprilike dva mjeseca u Moskvi susresti s nekada najboljim MMA borcem sadašnjice, Fedorom Emelianenkom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI