MMARing.si je slovenska sramota!

Ostale vijesti 02.05.2012 10:19h Autor:

Screenshot

[nggallery id=114]

OK, ukrali su nam cijelu koncepciju i izgled Fight Sitea, no već smo navikli da konkurencija kopira našu naslovnicu… Slider s pet glavnih vijesti, četiri osnovne rubrike, desna koncepcija intervjua s fotografijom, anketom, galerijom…sve je iskopirano do zadnjeg detalja. Nismo rekli ništa.

No, kada vam isti portal mjesecima doslovce od riječi do riječi krade sadržaj i samo ga prevodi na slovenski jezik, onda to više nije udarac ispod pojasa, onda je to zaista klošarski. Onda je to lopovluk bez premca koji ne može proći nekažnjeno. A vjerujte nam da neće!

MMARing.si je u proteklih nekoliko mjeseci od Fight Sitea ukrao na stotine vijesti, intervjua i video priloga bez da je iti jednom potpisao originalnog autora. Ukrali su nam na desetke ekskluzivnih informacija na koje su se, među ostalim, pozvale i ugledne stranice poput MMABayja, Mixedmartiarts.coma ili konkurentnog nam hrvatskog sitea ProFightStorea, kojeg izuzetno cijenimo. No, ne klošari na MMARingu, koji su iste te vijesti samo copy-paistali na slovenski i prezentirali kao svoje. Tu nisu stali, nego su vrlo često, vjerojatno zbog svoje lijenosti, uzeli i istu fotografiju, unatoč tome što bespuće interneta nudi na stotine tisuća slika iz kojih se mogla izabrati neka druga.

Da stvar bude potpuno bizarna, lopovi iz MMARinga su gotovo redovito od Fight Sitea kopirali i vijesti koje smo mi preuzimali od drugih web stranica. No, umjesto da sami preuzmu vijest, obrade je i potpišu originalnog autora kao što to nalaže novinarski profesionalizam, kodeks, ali i osnovna ljudska etika, ovi diletanti su i te vijesti samo “ukrali” od Fight Sitea i zalijepili na svoju stranicu. Nažalost, Fight Site nije jedini. Kolege s još jednog slovenskog borilačkog portala, Fighter.si, su nam se također žalile da imaju isti problem sa krađom svog sadržaja koji MMARing također bezobrazno uzima bez navođenja izvora.

Da se razumijemo, MMARing nije, niti ikada može biti konkurencija Fight Siteu koji samo 9 mjeseci nakon pokretanja ima preko milijun posjeta mjesečno, no na ovakav bezobrazluk i kriminal se jednostavno mora reagirati. Što ćemo mi, dakako, i učiniti.

Nakon što smo mjesecima pažljivo skupljali ukradene materijale i dokaze o krađi intelektualnog vlasništva Fight Sitea, ali i čitavog dizajna našeg portala, odvjetnici Plati pa vidi d.o.o. u čijem je vlasništvu portal Fight Site, će podići tužbu protiv vlasnika domene i portala MMARing.si. Dakako , osim visoke materijalne naknade, tražit ćemo i da se čitav ukradeni sadržaj ukloni sa stranica. O istom smo već obavijestili i tražilicu Google čije su službe obećale ukloniti potpuno portal MMARing.si iz svojih rezultata pretraživanja.

U priloženoj galeriji možete vidjeti 14 primjera frapantne krađe što ekskluzivnog materijala Fight Sitea, što vijesti koje su doslovce kopirali s našeg portala iako smo ih i mi preuzeli s drugih svjetskih MMA portala. Radi se tek o vijestima koje su ukradene u posljednih nekoliko dana, ako hoćete zaista pogledati što je sve ukradeno, onda uzmite u obzir CIJELI portal MMARing.si.

Marko Petrak

glavni urednik, Fight Site 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI