MMA na Olimpijskim igrama 2028.?!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.08.2017 12:21h Autor:

IMMAF

Jedna od dvije značajne svjetske MMA federacije ona – IMMAF (International Mixed Martial Arts Federation) želi vidjeti slobodnu borbu dijelom Olimpijskih igara već 2028. godine. IMMAF planira marljivo raditi i lobirati u tom pravcu, a svoje planove su otkrili u za njih vrlo bitnom priopćenju koje je odaslano u javnost.

“IMMAF je izuzetno bitna organizacija za sve profesionalne promotore i već sada vidimo kako IMMAF talentirani borci stižu do top evenata. Čelnici UFC-a su vrlo vizionarski pristupili razvoju slobodne borbe te razumiju da se uz profesionalni sport mora njegovati i njegov amaterski dio. Vrlo slično radi i nogomet”, napisao je među ostalim u priopćenju predsjednik Federacije Kerrith Brown te je dodao:

“Kako amaterska platforma boraca bude rasla, očekujemo da će budući IMMAF borci morati odraditi čitav olimpijski ciklus od 4 godine prije nego što krenu u profesionalce. Amaterska IMMAF pravila i protokoli sigurnosti koje smo inkorporirali, omogućavaju borcima da nastupaju čak četiri puta u jednom tjednu, a isti takav broj mečeva profesionalni borci odrade u godini dana. Zamislite kalibar boraca koji će stizati iz ovakve selekcije sportaša za nekoliko godina. To će biti sportaši koji čitav život treniraju isključivo slobodnu borbu, a u svojim juniorskim danima su se natjecali na vrhunskim internacionalnim priredbama.”

Na kraju priopćenja Brown je dodao:

“Vjerujem da MMA sport može značajno pridonjeti Olimpijskim igrama na mnogo načina. To je atraktivan sport za gledatelje, kulturološki je iznino bitan, a tu je i neizbježna energija koju donosi sa sobom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI