MMA daleko najpopularniji borilački sport, boks "izašao iz mode"

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.06.2015 10:12h Autor:

MMA - ilustracija

Od tri najpopularnija borilačka profesionalna sporta, čitatelji Fight Sitea u velikoj mjeri preferiraju onaj najmlađi – MMA ili slobodnu borbu. Na drugom mjestu je završio kick boksing, a onaj najstariji je očito izašao iz mode. Za boks se danas previše ne mari. Rezultati su to naše posljednje ankete koja je sakupila gotovo 2500 glasova.

Pitali smo vas jednostavno pitanje: Boks, kick boksing ili MMA?

Čak 61 posto glasova je sakupila slobodna borba, 22 posto kick boksing, a 16 posto boks. Tek dva posto glasača favorizira neki drugi profesionalni borilački sport.

Ovi rezultati ne iznenađuju s obzirom na statistike čitanja članaka s određenim temama te je primjetno da su one vezane uz slobodnu borbu daleko najpolularnije. Doduše, boks je u "main stream" medijima i dalje najzastupljeniji što samo govori o licemjerju koje vlada u medijskom prostoru. Slobodna borba, iako najpopularnija, je najmanje zastupljena. Uglavnom se spominje u negativnom kontekstu kada u javnost procuri neki sklandal vezan uz MMA. S druge strane, iako najmanje popularan, u medijskom i marketinškom svijetu, boks je i dalje profesionalni borilački sport broj jedan.

Rezultate ankete možete komentirati ispod članka, a svima koji su glasali zahvaljujemo!

[anketa=212]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI