Mladi brazilski MMA borac preminuo nakon borbe, droga potvrđena kao razlog smrti

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.04.2019 21:40h Autor:

Mateus Fernandes

Tužna vijest došla je iz Brazila, gdje je jedna MMA borba završila tragično. Mladi amaterski borac, Mateus Fernandes, preminuo je nakon borbe. Doživio je četiri srčana udara, a potvrđeno kako je razlog njih konzumiranje droge večer ranije.

Fernandes je nastupio u amaterskoj borbi na eventu održanom u Manausu. Dvije runde odradio je odličan posao i uvjerljivo je vodio, dok je u trećoj primio dva udarca nakon kojih je pao na pod, a borba je prekinuta. Dok se pokušavao ustati, mladi Brazilac je odjednom kolabirao. Uslijedila je liječnička intervencija, nakon koje je isti došao svijesti te je otpremljen u bolnicu.

Oko 23 sata i 40 minute iste večeri, Fernandes je preminuo. Razlog smrti bio je srčani zastoj, budući da su ga pogodila čak četiri srčana udara. No, zanimljiva je cijela pozadina priče i ono kako je do srčanih udara došlo. Prema dostupnim informacijama, oni nemaju veze sa štetom primljenom u borbi, nego s onim što je Fernandes radio večer ranije.

Prema riječima organizatora eventa, Fernandes je večer ranije konzumirao opojne droge. Kasnije je to potvrdila i obdukcija. Naime, ovaj mladić trenirao je unutar programa Fernando Campeones. U pitanju je program pomoći mladim osobama da se odviknu od droge putem treniranja borilačkih sportova. Njemu su oni odlično išli te je proglašen jednim od najvećih talenata u svojoj regiji. Također, pretpostavljalo se kako se u potpunosti riješio droge, no čini se da to ipak nije bio slučaj. Ona ga je na kraju koštala života.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI