Miesha Tate objasnila zašto je napustila UFC i otišla u ONE: Prepoznala sam pravi sport pa sam otišla iz cirkusa!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.11.2018 12:00h Autor:

Miesha Tate i Dana White

Miesha Tate je po prvi puta rekla nešto o tome zašto je prekinula suradnju s UFC-om te se odlučila na odlazak u ONE, gdje će zauzeti mjesto potpredsjednice promocije.

Bivša Strikeforce i UFC prvakinja od svog je umirovljenja radila u promocijskom timu UFC-a te smo ju često mogli vidjeti u raznim dijelima svijeta kao predstavnicu najveće svjetske MMA promocije. Ipak, to mjesto napušta da bi otišla u ONE Championship, a zanimljiv je razlog zašto se na to odlučila. Rekla je kako jednostavno više nije mogla pratiti način na koji UFC, ali i druge zapadne promocije, promoviraju svoje evente.

“Mislim kako je UFC otišao previše u jednom krivom smjeru i s time se više ne mogu identificirati. Volim MMA i uvijek ću, no preferiram promociju na istinski način, koji se više tiče same borbe, a manje trash talkanja izvan ringa ili kaveza. Mislim kako je važno držati se toga, a u zapadnim promocijama je sve postalo cirkus. Sve je otišlo u besmislenost što se nikako ne sviđa nekome tko je fan od samih početaka, kao što sam ja. U početku moje karijere pa čak i sredinom nje, govorilo se o borbi, a danas je to doslovno poslano u drugi plan”, rekla je “Cupcake”, koja nikada nije bila netko tko će sudjelovati u trash talku pa čak i kada je njena najveća “nemeza”, Ronda Rousey, to pokušavala što žešće inicirati.

Ona smatra kako je problem u tome što su se slijedom okolnosti pojavili neki novi fanovi, koji traže više od same borbe. Takvi su oni koji će jednom ili dva puta godišnje platiti ogromne novce za neki prijenos, no dogodio se kontraefekt. Naime, stari fanovi u sve manjem broju prate ostalo, odnosno gube ljubav prema sportu.

“Imamo bazu fanova kojoj je postalo važnije što će borci reći izvan Octagona nego kako će se boriti u kavezu. To nije niti blizu sportu kakav želim vidjeti. Ljudi počinju gubiti ljubav i interes prema sportu pa tako gube volju i gledati borbe. Ovi današnji fanovi su više zagrijani na onaj dio koji predstavlja zabavu za mase. Pogledajte UFC on FOX evente koji su prepuni fantastičnih borbi, a nitko ih ne gleda. Brojke su loše jer su fanove nauči da traže nešto više od same borbe i u tome se izgubila vrijednost sporta. Sve više onih istinskih fanova na kraju bude doslovno otjerano od MMA-a zbog načina na koji se promovira i predstavlja. Taj show je postao jedno veliko sranje”, rekla je i onda se još kratko okrenula na UFC 229 incident:

“Ne bih voljela da sam bila u gledalištu kada je Khabib poletio iz kaveza. I ne namjeravam tu kriviti UFC. Jednostavno je sve došlo do toga da takve stvari ulaze ljudima pod kožu. Khabibu je to ušlo pod kožu toliko da više nije uspio biti svoj. To me zastrašuje.”

Miesha je otkrila kako je s ONE promocijom sklopila suradnju na dvije godine, nakon čega se misli vratiti u SAD s velikim iskustvom stečenim u Singapuru. Nakon što je vidjela smjer u kojem ta promocija ide, nije dugo razmišljala prije nego je obitelj odlučila preseliti u tu malu, ali strašno razvijenu azijsku grad-državu.

“U ONE promociji sam prepoznala ono što volim i za što se zalažem. Vjerujem u njihove namjere i vidim veliku razliku. Ona prvo kreće iz kulture, a azijska kultura je drugačija od zapadnjačke. Gledaju u budućnost i imaju sjajnu viziju. Ona promocija drži se borilačkih vještina i priče o borilačkim vještinama. Kroz vrijeme će se takav pristup sigurno isplatiti”, objasnila je još na kraju svoje namjere bivša prvakinja, koja se nada kako će se MMA vratiti tamo gdje je nekako bio. No, prvo se mora promijeniti cijela slika fanova, a malo je optimista koji vjeruju kako je to uistinu moguće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI